search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:57
MENU CLOSE

Νέο Opel Corsa: Με χαρακτηριστικά μεσαίας κατηγορίας και τιμή… σουπερμίνι

20.12.2023 15:54
opel corsa

Τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της Opel η οποία «παντρεύει» ιδανικά σύγχρονα και ρετρό στοιχεία, ακολουθεί στον υψηλότερο βαθμό το νέο Opel Corsa, εκπέμποντας ταυτόχρονα τη φρεσκάδα ενός νεανικού συνόλου με πρωτοποριακές τεχνολογίες αιχμής.

Χαρακτηριστικό δείγμα της νέας αυτής φιλοσοφίας που χαρίζει εντυπωσιακή εμφάνιση και ιδιαίτερο στυλ στο Corsa αποτελεί το Opel Vizor. H μαύρη μάσκα που κυριαρχεί στο εμπρός τμήμα του και συναντάμε σε όλα πλέον τα μοντέλα της φίρμας, ενσωματώνει ιδανικά τη γρίλια, τους προβολείς LED και το κεντρικά τοποθετημένο Opel Blitz, σχηματίζοντας ένα ενιαίο σύνολο.
Ένα άλλο σχεδιαστικό στοιχείο που κάνει το Corsa να κλέβει τις εντυπώσεις είναι η διχρωμία με τη μαύρη οροφή, που σε συνδυασμό με τις εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα και την ποιοτική κατασκευή το κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό στο δρόμο.
Αν όλα τα παραπάνω κάνουν το μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο, σε ότι αφορά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, best seller της αγοράς, να γοητεύει τους πάντες, οι τεχνολογίες αιχμής και οι ευκολίες που διαθέτει τόσο στον κινητήρα όσο και στο εσωτερικό το κάνουν ακόμα πιο ασφαλές και ξεκούραστο στην οδήγηση.

Νέο, ψηφιακό cockpit

Σε ότι αφορά το σύστημα infotainment, εκεί κυριαρχεί η ενσωματωμένη πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies. Οι πληροφορίες από το νέο προηγμένο σύστημα πλοήγησης απεικονίζονται με ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια στην έγχρωμη οθόνη αφής 10 ιντσών καθώς αυτή διαθέτει αναβαθμισμένα γραφικά ενώ και η οθόνη πληροφόρησης του οδηγού (ψηφιακή και αυτή), έγινε ακόμα πιο «κρυστάλλινη», ώστε όλες οι σημαντικές πληροφορίες να γίνονται αντιληπτές από τον οδηγό σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Ένα ακόμη στοιχείο άνεσης του νέου Opel Corsa είναι η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης ενός συμβατού smartphone στο σύστημα πολυμέσων, μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto, αλλά και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισής του.
Η τεχνολογική υπεροχή του Corsa καταδεικνύεται και με την πλούσια γκάμα ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας οδηγού και συνοδηγού με τα οποία το μοντέλο εφοδιάζεται.
Μάλιστα τα περισσότερα από τα ηλεκτρονικά βοηθήματα συμπεριλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό (από τη βασική έκδοση ακόμα), όπως η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και αναγνώριση πεζών, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, η αναγνώριση των πινακίδων οδικής σήμανσης, η αναγνώριση κόπωσης οδηγού και το park pilot πίσω.


Οικονομικοί και αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης


Επιπλέον, το νέο Corsa κινείται με τρεις εξαιρετικά οικονομικούς και αποδοτικούς βενζινοκινητήρες 1.2 lt, που πσράγουν ισχύ από 75 έως 135 hp
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Corsa Electric με νέο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156ΗΡ και αυτονομία έως 405 km αλλά και το Corsa Hybrid με υβριδικό σύστημα κίνησης για πρώτη φορά σε μοντέλο της Opel.

Φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Intelli-Lux LED® matrix με 14 στοιχεία LED


Σε ότι αφορά τα φωτιστικά σώματα το νέο Opel Corsa διαθέτει την κορυφαία στην κατηγορία τεχνολογία IntelliLux® LED Matrix. Πρόκειται για νέο βελτιωμένο σύστημα προβολέων το οποίο προσφέρει βέλτιστη ορατότητα, χάρη στη δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος. Τα 14 μεμονωμένα στοιχεία LED εξασφαλίζουν μια φωτεινή εμπειρία οδήγησης, αφού προσαρμόζουν τη δέσμη φωτός με μεγαλύτερη ακρίβεια από πριν, για να μην τυφλώνονται οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου.
Συμπερασματικά το νέο Opel Corsa ανανεωμένο, μοντέρνο και πιο ολοκληρωμένο από ποτέ βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις Opel σε όλη την Ελλάδα σε τιμές που δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του.
Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να το γνωρίσουν σήμερα από κοντά και να το οδηγήσουν και αν επιθυμούν να το αποκτήσουν σε τιμές που ξεκινούν από €17.900 για την έκδοση Edition 1,2 lt 75hp με μηχανικό κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΗ: Αποκατάσταση καμένων εκτάσεων και αρχαίων μονοπατιών της Πάρνηθας με μοναδικό ιστορικό ενδιαφέρον

Πτώση 25% των επενδύσεων προς τις ελληνικές startups το 2023 – Στο 38% η ύφεση πανευρωπαϊκά

«Compliance Team of the Year» και 6 βραβεία για τον Όμιλο ΟΤΕ στα Compliance Awards 2023

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:57