search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:02
MENU CLOSE

Πάει για βεντέτα το κυβέρνηση-Δούκας, «θολός» ο Γεραπετρίτης για Επίτροπος μετά τη σημαία, ενοχλημένο με Πλεύρη το Μαξίμου    

20.12.2023 06:02
kalx

Καλημέρα σας

Είναι απορίας πώς κατάφερε κι έμπλεξε μόνη της η κυβέρνηση με διάφορα πολύ δυσάρεστα και με αρνητική δημοσιότητα θέματα.  

Τα οποία θέματα, πέραν των άλλων, την εκθέτουν και διεθνώς.

Διότι δεν μπορείς να λες ότι είσαι ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο κόμμα όταν κατεβάζεις ένα έργο τέχνης επειδή το είπαν ο… Νατσιός και κάτι ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου.

Ούτε να νομοθετείς αλλαγή την τελευταία στιγμή σε μία εταιρία του Δημοσίου, που έχει αρμοδιότητα τις αναπλάσεις στο δήμο της Αθήνας και να αποκλείεις τον… νέο δήμαρχο της Αθήνας. Και ενώ μέχρι τώρα είχες στον φορέα αυτό τον δήμαρχο της Αθήνας, που όμως έχασε τις εκλογές.

Το ότι υπήρχαν σκέψεις από την άνοιξη να γίνουν αλλαγές στην εταιρία, ο μέσος πολίτης το ακούει βερεσέ. Ας τις έκανε τις αλλαγές αυτές η κυβέρνηση την άνοιξη. Όχι αφότου βγήκε το (μη βολικό για τη ΝΔ) αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Βέβαια έχω και ένα κάποιο παρασκήνιο για την υπόθεση.

Δεν αναφέρομαι στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι κάτι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση και όλα αυτά. Διότι ο δήμαρχος της Αθήνας και οι αρμόδιες, ανεξάρτητες αρχές του κράτους, εάν θέλουν να ερευνήσουν κάτι, θα το ερευνήσουν.

Αναφέρομαι στο εξής, που μου μετέφεραν κάποιες αξιόπιστες πηγές:

Τα συναρμόδια υπουργεία ήταν σε επαφή με τον Χάρη Δούκα για το ποιους θα τοποθετήσει ο Δήμος της Αθήνας στις θέσεις της εταιρίας Ανάπλαση ΑΕ. που δικαιούνταν με βάση το καταργηθέν καθεστώς.

Και μόλις διαπίστωσαν ότι ο Δούκας μπορεί να τοποθετούσε ακτιβιστές και των περιβαλλοντικών κινημάτων και ευαισθησιών, ακόμα και αριστεροσυριζαϊκής προέλευσης, ένιωσαν άβολα.

Έτσι κι αλλιώς δεν συμπαθούν ούτε τον ίδιο τον Δούκα – βλέπω να γεννιέται βεντέτα!

Κι έτσι εφάρμοσαν το πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι.

Επίτροπος ένας οπαδός του… Νατσιού;

Όσο για τη ροζ σημαία και την ακατανόητη αντίδραση του Γεραπετρίτη, τι να πω;

Τα είπαν όλα υπουργοί (Μενδώνη, Καιρίδης κ.α) και σημαίνοντα στελέχη της ΝΔ (Μπακογιάννη).

Λέγεται ότι ο Γεραπετρίτης δέχθηκε πίεση από τους ομογενείς των ΗΠΑ. Κι ότι δεν άντεχε να τον επικρίνουν από τα δεξιά, για μία ακόμα φορά μετά το περιβόητο σκηνικό με την υπόκλιση στον Ερντογάν.

Αλλά και μόνο το γεγονός ότι ο πρώτος που ζήτησε να κατέβει το έργο τέχνης ήταν ο Νατσιός της Νίκης, θα έπρεπε να τον αποτρέψει από το να δώσει αυτή την εντολή.

Αλήθεια, μπορεί με τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις και την υιοθέτηση σκοταδιστικών πρακτικών να πάει επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν ξέρω, ένα ερώτημα κάνω, δεν το κάνω και… σημαία το θέμα!

Ενόχληση με Πλεύρη

Σας έχω κι άλλα κυβερνητικά κυβέρνηση σήμερα.

Μαθαίνω ότι το Μαξίμου είναι δυσαρεστημένο με τον Θάνο Πλεύρη.

Εκτιμούν στο πρωθυπουργικό επιτελείο ότι ήταν εκείνος που αδικαιολόγητα σήκωσε το θέμα με τη ρύθμιση για τους μετανάστες. Διότι ο Πλεύρης, σε αντίθεση με τον Σαμαρά, που δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο, είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Κι τι σόι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι αυτός, που όχι μόνο δεν υπερασπίζεται τις κυβερνητικές ρυθμίσεις, αλλά τις πολεμάει κιόλας;

Ερώτημα, αλλά όχι μέχρι σημείου προβλήματος, υπάρχει και για τον Μάκη τον Βορίδη.

Ο Μάκης ως υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το νομοθετικό έργο όφειλε να βγει μπροστά και να υποστηρίξει τη ρύθμιση.

Αλλά ο Μάκης ήταν ικανός το περασμένο διήμερο να υποστηρίξει μέχρι και τα δικαιώματα των Μαορί και των τελευταίων εναπομεινάντων Ινδιάνων της Αμερικής, παρά να βάλει τα στήθια του, όπως ο Άδωνις, για τη συγκεκριμένη  τροπολογία.  

Αυτό βέβαια δεν πείραξε το Μαξίμου. Ίσα ίσα μπορεί να προφυλάσσει και την απήχηση που έχει ο Βορίδης στη δεξιά πτέρυγα της παράταξης. Μία απήχηση που ίσως αποδειχθεί χρήσιμη για την κυβέρνηση, στην πορεία των πραγμάτων.

Φουλ ρυθμοί στον ΣΥΡΙΖΑ       

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι συνεδριάσεις δίνουν και παίρνουν.

Σου λέει, κάτσε να τα βάλουμε μπροστά, διότι το συνέδριο είναι πολύ κοντά, μόλις σε δύο μήνες. Ημερολογιακούς μήνες, διότι εάν εξαιρέσει κανείς τις γιορτές, συνυπολογίσει και τους ράθυμους ρυθμούς των συριζαίων, τότε ο χρόνος μικραίνει σαν εκείνον τον έρμο στην ταινία «Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά» – ο χρόνος είναι τα παιδιά.

Χθες μάζεψε τα λεγόμενα think tank και σήμερα Τετάρτη συνεδριάζει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης:

Χωρίς «μασάζ» οι γαλάζιοι βουλευτές στην Βουλή, οι εμμονές που κοστίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παππάς για ευρωβουλευτής  

Ο Σαμαράς και η διχογνωμία στο Μαξίμου για τους μετανάστες, η επανεκτίμηση για Κασσελάκη, η Λουπάκη και άλλα… εθελοντικά

Τον Ιανουάριο η ρύθμιση Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – Το πρωινό τρέξιμο Κασσελάκη στους βουλευτές του και ο πονοκέφαλος της Ζαχαράκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 14:01