search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:32
MENU CLOSE

Οργή κατά της τροπολογίας που θέτει εκτός «Ανάπλασης» τον Χάρη Δούκα

20.12.2023 15:14
MPAKOGIANNIS-DOUKAS

Δριμύ κατηγορώ για την τροπολογία που θέτει εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλασης Α.Ε.» τον Δήμαρχο Αθηναίων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που ανήκουν στην πλειοψηφούσα παράταξη, δέχθηκε για δεύτερη ημέρα στη Βουλή, η κυβερνητική πλειοψηφία.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για προσβολή της κυβέρνησης απέναντι της Αθήνας επειδή δεν επανεξελέγη ο Κώστας Μπακογιάννης. «Τώρα που δεν είναι δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης να τον κάνετε υπουργό Αναπλάσεως», είπε με αρκετή δόση ειρωνείας ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ότι μόλις χθες υπεγράφη σύμβαση για υλοποίηση έργου ύψους 3,5 εκατ. ευρώ. «Δεν έχετε το Θεό σας», σχολίασε, ενώ εξίσου σφοδρή ήταν και η κριτική του ΠΑΣΟΚ με τον Παύλο Χρηστίδη να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θέλει να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας. «Με μια νυχτερινή τροπολογία παίρνετε αρμοδιότητες από τον κ. Δούκα με μια βασική σκέψη ότι όποιος δεν ανήκει στο γαλάζιο σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να διοικεί», είπε, ενώ για απαράδεκτη διάταξη έκανε λόγο και ο Μιχάλης Κατρίνης. 

«Δεν πείθετε κανέναν για την ανάπλαση και δεν έχετε και την έξωθεν καλή μαρτυρία γιατί σε πολλά νομοσχέδια έχετε αποκλείσει την τοπική αυτοδιοίκηση όπως από το ταμείο ανάπτυξης και ανθεκτικότητας», τόνισε με τη σειρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο Θάνος Πλεύρης, χαρακτηρίζοντας χωρίς βάση την κριτική της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ  το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση πετάει έξω από την εταιρεία το νέο Δήμαρχο Αθηναίων θα είχε έρεισμα, αν η κυβέρνηση άλλαζε τον συγκεκριμένο φορέα, αλλά παρέμενε το ίδιο αντικείμενο. «Δεν μπορεί να είναι εξ οφίτσιο στο Διοικητικό Συμβούλιο ο  Δήμος Αθηναίων για αναπλάσεις που θα γίνουν εκτός Αττικής», υποστήριξε. 

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί μόνον με τις ψήφους της ΝΔ. 

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για αποκλεισμό μαρτύρων από την εξεταστική επιτροπή

Ο Μητσοτάκης εξηγεί πώς θα μπαίνει ο κόσμος στα γήπεδα

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Η Κυβέρνηση προστατεύει τις πολυεθνικές εταιρείες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31