search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:36
MENU CLOSE

Κούγιας και Ολυμπιακός: Γιατί προέκυψε η απρόσμενη συνεργασία – Από πρόεδρος της ΑΕΚ και… fan του ΠΑΟ, στον Πειραιά

21.12.2023 16:35
kougias-marinakis-1

Το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς στα διοικητικά ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι να δει τον Αλέξη Κούγια αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού.

Όχι ότι είναι λίγα τα ακραία φαινόμενα που μπορεί να παρουσιάσει το πολύπαθο άθλημα στη χώρα, αλλά αυτή η… μεταγραφή ή συνεργασία, είναι όντως από τις πλέον απροσδόκητες, ακόμα και για όσα μας έχει συνηθίσει ο εγχώριος παραγοντισμός τη μπάλα.

Άνθρωπος του ποδοσφαίρου ο Αλέξης Κούγιας (έπαιξε ως και στον Ηρακλή στα νιάτα του), έχει μακρά διαδρομή στα διοικητικά πράγματα, συνδυάζοντας τη μπάλα με τη δικηγορία.

Το περίεργο όμως με την τελευταία εξέλιξη, είναι ότι έχει δηλώσει οπαδός του Παναθηναϊκού και έχει διατελέσει πρόεδρος στην ΑΕΚ (1997 και 2004) και τον Άρη, άρα η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό είναι κάτι που μοιάζει με τεράστια έκπληξη, αν όχι εντελώς παράταιρη, ακόμα και σε εκείνους που αρέσκονται στο στοίχημα να ρισκάρουν.

Η θέση που αναλαμβάνει πάντως είναι κρίσιμη, καθώς πέρα από νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ θα είναι και εκπρόσωπος της ομάδας στη Super League. Είναι βέβαια ένα ερωτηματικό τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει περισσότερο στα νομικά πράγματα της ομάδας ο κ. Κούγιας, όταν ο Ολυμπιακός συνεργάζεται με έναν εκ των κορυφαίων ποινικολόγων της χώρας, τον Βασίλη Δημακόπουλο.

Φωνές, καυγάδες και γυαλί

Προφανώς εκρίθη ότι η ομάδα έχει ανάγκη από κάποιον που να «φωνάζει», γιατί όχι και να… ωρύεται. Να βγαίνει στα κανάλια και ιδίως κάθε Κυριακή στο Μέγκα και την αθλητική εκπομπή, όπου συζητούνται τα πάντα για την αγωνιστική και να λέει ό,τι είναι και πρέπει να πει για λογαριασμό της ΠΑΕ.

Ο Κούγιας φαίνεται να κλήθηκε στις υπηρεσίες του Ολυμπιακού διότι γνωρίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι, μπορεί (αν δεν «ηδονίζεται» κιόλας) να συγκρούεται με όλους και με όλα και κυρίως είναι πρόθυμος να μπει σε κάθε καβγά με τους άλλους παράγοντες της Super League, τώρα που αγρίεψαν τα πράγματα, αλλά και της ΕΠΟ με την οποία ο σύλλογος του Πειραιά έχει εκρηκτικές σχέσεις.

Πάντως το διακύβευμα της «εξυγίανσης» με το οποίο πήγε στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ, είναι κατά κάποιο τρόπο έωλο για πολλούς. Όσο κι αν δηλώνει ο Κούγιας την παθολογική του αγάπη για το «καθαρό» ποδόσφαιρο. Έωλο, όχι υπό την έννοια των προθέσεων ή της οποιαδήποτε δική του εμπλοκής σε περίεργα παιχνίδια. Αλλά από την άποψη του πόσο αποτελεσματικός μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε τέτοια μάχη.

Αδυναμία

Ο ίδιος άλλωστε δήλωνε το 2018 (στην ΕΡΤ) ότι δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε το δικαστήριο στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, γνωστό και ως σκάνδαλο Koriopolis, επειδή φοβόταν!

Εξηγούσε δε τότε ότι λίγες μέρες την έναρξη της δίκης υπήρξε μία «αλλόκοτη», όπως την χαρακτήρισε απόφαση του εισαγγελέα, με την οποία αποσύρθηκε η φρουρά των αστυνομικών που είχαν αναλάβει την φύλαξή του από την Εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να καταθέσει στις δίκες, με το αιτιολογικό ότι συνέχιζε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. «…Αποτέλεσμα ήταν στην δίκη που πήγα αναγκασμένος και φοβισμένος πραγματικά γιατί είχα να κάνω με επικίνδυνους ανθρώπους δεν βοήθησα όσο έπρεπε το δικαστήριο» παραδέχθηκε.

Πάντως, για κάποιους παρατηρητές η κατάθεση Κούγια στην δίκη ήταν καθοριστική ίσως ώστε να απαλλαγούν ορισμένοι κατηγορούμενοι ή στο να καταδικαστούν για μικρότερης βαρύτητας αδικήματα απ’ ότι θα έπρεπε.

Συλλέκτης εμπειριών ή γυρολόγος;

Έτσι κι αλλιώς ο κ. Κούγιας δεν είναι νέος παράγοντας, ούτε ξένος με τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχει περάσει από ουκ ολίγες ομάδες, χωρίς να αφήσει σε όλους και στις περισσότερες των περιπτώσεων, τις καλύτερες εντυπώσεις πίσω του, παρότι η παρουσία του ήταν δυναμική.

Μεταξύ των άλλων έχει αναλάβει πρόεδρος στον Άρη, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη Λαμία, την Παναχαϊκή, την Κόρινθο, τη Βέροια, τον Άρη Πετρούπολης, τον Ιωνικό Νίκαιας, ενώ ενεπλάκη επίσης στο Αιγάλεω, συνεργαζόμενος με τον Βίκτωρα Μητρόπουλου, αλλά και στον Ηρακλή.

Αν ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πολύ άνετα θα τον έλεγαν “γυρολόγο” οι κακεντρεχείς. Οι καλοπροαίρετοι ξέρουν όμως ότι αυτό συλλογή εμπειριών και αλλαγή παραστάσεων.

Διαβάστε επίσης:

UEFA για δικαίωση European Super League: Δεν σημαίνει και έγκριση – Θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε το ευρωπαϊκό αθλητικό μοντέλο

Κούγιας για Ολυμπιακό: Η παθολογική αγάπη μου για το καθαρό και έντιμο ποδόσφαιρο δεν έχει χρώμα

Σεισμός στο ποδόσφαιρο: Τέλος στο μονοπώλιο FIFA/UEFA από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – Δικαίωση της European Super League (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09