search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:58
MENU CLOSE

Λονδίνο: Επί ποδός η Σκότλαντ Γιάρντ μετά την κλοπή έργου του Bansky – Ζητά πληροφορίες από τους πολίτες

24.12.2023 11:59
BANKSY-NEW

Πληροφορίες από τους πολίτες ζητά η Μητροπολιτική Αστυνομία για την κλοπή έργου τέχνης του Banksy από δρόμο στο νότιο Λονδίνο.

«Γνωρίζουμε ότι κοινοποιούνται βίντεο που δείχνουν την αφαίρεση της πινακίδας», αναφέρουν οι βρετανικές Αρχές που ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό ή για το πού βρίσκεται η πινακίδα να καλέσει την αστυνομία.

Η κλοπή της νέας καλλιτεχνικής έκφρασης του αινιγματικού street artist έγινε μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες, λίγες ώρες αφότου ο ίδιος επιβεβαίωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως είναι ο δημιουργός του.

Η πινακίδα «Stop» με τρία στρατιωτικά drones εμφανίστηκε, προχθές Παρασκευή, στο Πέκαμ του Λονδίνου και ερμηνεύετηκε από θαυμαστές του Banksy ως έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ούρλιχ Μπλανς, ειδικός στην τέχνη του δρόμου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, ανέφερε πως το έργο πιθανώς υποδηλώνει μια κριτική στο παγκόσμιο εμπόριο όπλων.

Μια σύλληψη

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνα μετά την αναφορά για κλοπή από το τοπικό συμβούλιο του Σάουθγουορκ, ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς παραμένει υπό κράτηση.

Αξιωματικοί της αστυνομιας ανέφεραν η νέα πινακίδα κυκλοφορίας είχε τοποθετηθεί από τις τοπικές αρχές για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Ιδιοκτήτης γκαλερί δήλωσε στο BBC ότι η αξία του έργου μπορεί να ανέρχεται σε 500.000 αγγλικές λίρες.

Διαβάστε επίσης:

Λόρα Λιντς: Σκοτώθηκε σε τροχαίο το ιδρυτικό μέλος των Dixie Chicks

Αίσιο φινάλε για 100 Θεσσαλονικείς: Είχαν εγκλωβιστεί για 17 ώρες λόγω χιονοθύελλας στο δρόμο από Πράγα για Βιέννη

Γάζα: Συνεχίζονται αδιάκοπα οι συγκρούσεις – Τουλάχιστον 200 νεκροί Παλαιστίνιοι σε ένα 24ωρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:56