search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:59
MENU CLOSE

Ματίνα Παγώνη: Στο 45% η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού – O στρεπτόκοκκος δεν απειλεί εάν ληφθεί άμεσα θεραπεία

24.12.2023 14:28
COVID_TEST
Eurokinissi

Αναμμενόμενη χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις γιορτές η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ έκανε λόγο για αύξηση των κρουσμάτων κατά 45% και επισήμανε πως «προλαβαίνουμε ακόμα να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, μέχρι τέλος Φλεβάρη».

«Να πάνε όλοι να διασκεδάσουν, αλλά κι ένα αντισηπτικό δεν είναι κακό να έχουμε μαζί μας», πρόσθεσε η κ. Παγώνη αναφερόμενη στη νέα παραλλαγή της Όμικρονπου ξεκίνησε από Κίνα, Ινδία, Μεγάλη Βρετανία και Αμερική.

«Εδώ έχουμε 101 περίπου περιστατικά και ευτυχώς δεν πιάνει το κατώτερο αναπνευστικό που οδηγεί σε αυξημένες νοσηλείες», επισήμανε.

Θάνατος από στρεπτόκοκκο: To παιδί ήταν τέσσερις ημέρες με υψηλό πυρετό

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εμφανίστηκε καθησυχαστική για τον στρεπτόκοκκο, τονίζοντας πως αν ξεκινήσει θεραπεία άμεσα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Άρα μητέρα που βλέπει τα πρώτα συμπτώματα στο παιδί, δεν χρειάζεται να τρέξει στο νοσοκομείο, αλλά να απευθυνθεί στον παιδίατρο για να δοθεί η κατάλληλη αντιβίωση», επισήμανε.

Η Ματίνα Παγώνη χαρακτήρισε τραγικό να υπάρχει έβδομος θάνατος παιδιού από στρεπτόκοκο, τονίζοντας ωστόσο πως το 8χρονο αγοράκι ήταν με υψηλό πυρετό και χωρίς θεραπεία για τέσσερις ημέρες.

Διαβάστε επίσης:

Αυξημένο στρες: Ποιες ασθένειες προκαλεί

Γενέθλια: Γιατί πολλές μητέρες έχουν τον ίδιο μήνα με τα παιδιά τους

Ρόδι: Πώς το καλότυχο φρούτο ωφελεί την υγεία μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:59