search
ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 19:08
MENU CLOSE

Οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις, το… οριζόντιο κόμμα Κασσελάκη, το σχέδιο «Lisboa» του Ανδρουλάκη και το μέτωπο της Νέας Αριστεράς

27.12.2023 06:06
floros- kaselakis- androulakis- xaritsis- new

Καλημέρα σας

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές

Από τα πιο ενδιαφέροντα, που περιμένουμε με την έναρξη της νέας χρονιά είναι οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Θα είναι ένα πρώτο σοβαρό δείγμα και των διαθέσεων του Νίκου Δένδια.

Το πιο ενδιαφέρον (θα) είναι η αναμενόμενη αλλαγή του Κωνσταντίνου Φλώρου στην ηγεσία του γενικού Επιτελείου.

Αλλά και οι αλλαγές στα Γενικά Επιτελεία των Σωμάτων – δύσκολα θα γλιτώσει κάποιος.

Θα έλεγα ότι ο Δένδιας δεν έχει και κάποιο ιδιαίτερο λόγο να είναι ικανοποιημένος με τα Επιτελεία.

Στρατόπεδα καίγονται και ανατινάσσονται στις πυρκαγιές, ελικόπτερα πνίγονται στις πλημμύρες, διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές καταλήγουν σε τραγωδίες.

Υπό αυτό το πρίσμα «Ένοπλες» είναι, αλλά «Δυνάμεις» με δυσκολία τις λες.

Βέβαια οι κρίσεις γίνονται σε συνεννόηση με το Μαξίμου, οπότε κανείς δεν ξέρει ακόμα κάτι οριστικό.

Το ερώτημα για Χαρίτση

Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη του Αλέξη Χαρίτση στο Βήμα της Κυριακής, πρέπει να ομολογήσω. Και θέματα για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ έβαζε και για το χαμηλό ποσοστό της Νέας Αριστεράς στα γκάλοπ απαντούσε, με έναν αισιόδοξο τρόπο. Το χειρότερο για ένα «στράτευμα» άλλωστε είναι να επικρατήσει στις τάξεις του η απογοήτευση στην αρχή της «εκστρατείας».

Παρατήρησα όμως ότι στα σόσιαλ μίντια τέθηκε (ξανά) η… γνωστή ερώτηση: Η Νέα Αριστερά κάνει αντιπολίτευση, κυρίως στον Μητσοτάκη ή στον Κασσελάκη;

Τα think tank του Στέφανου

Ο Κασσελάκης βέβαια έχει άλλες έγνοιες.

Και μία από τις σημαντικότερες είναι πώς θα εντάξει τα νέα μέλη που γράφτηκαν στον (i)ΣΥΡΙΖΑ στη λειτουργία ενός κόμματος, που έχει μάθει… αλλιώς.

Μαθαίνω ότι σκέφτεται την παράλληλη λειτουργία.

Δηλαδή, θα υπάρχουν οι τομείς, που είναι ενταγμένοι κανονικά στη δομή του κόμματος. Και θα εμπλουτιστούν με ορισμένα από τα νιόφερτα στελέχη.

Αλλά αυτό με τα think tanks, στα οποία θα μπουν οι περισσότεροι, θα είναι μία χωριστή, τρόπον τινά, δομή που θα αναφέρεται απευθείας στον ίδιο.

Κάτι σαν «παράλληλο κόμμα»… κι όποιος αντέξει.

Και για να μην ξεχνιόμαστε… Χρόνια πολλά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα έχει την ονομαστική του εορτή.

Η εκστρατεία Ανδρουλάκη για την golden visa

Στο μεταξύ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει κεντράρει στα νεανικά κοινά. Και στις οικογένειες που ταλαιπωρούνται με τα δυσθεώρητα ενοίκια. Ήτοι, τα νεαρά ζευγάρια και τους εργένηδες των «25φεύγα», που κανονικά έπρεπε να έχουν φύγει από το πατρικό, αλλά δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να βρουν σπίτι. Και ταλαιπωρούνται μεταξύ των γονεϊκών συναισθηματικών βαρών και του στενού χωροταξικού της πατρογονικής εστίας.

Ο πρόεδρος Νίκος έχει ξεκινήσει εκστρατεία για να καταργηθεί η περίφημη ή περιβόητη golden visa, που δεν αφήνει σπίτι για σπίτι ελεύθερο από τους επενδυτές τρίτων χωρών, που κάνουν αμάν για τα προνόμια ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη.

Θεωρεί ότι ενόψει των ευρωεκλογών αυτό το θέμα μπορεί να είναι «χρυσωρυχείο» ψήφων.

Βλέπει και τη Λισαβόνα, η οποία κατήργησε τη golden visa και παίρνει θάρρος.

Δεν έχει και πολλά περιθώρια. Ήδη συμπλήρωσε δύο χρόνια στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές, μαζί με καλό ποσοστό όμως, είναι μονόδρομος.

Διαβάστε επίσης:

Οι χειρισμοί Πιερρακάκη, ο Διαματάρης «υποβολέας» του Γεραπετρίτη, ο στόχος του Δούκα για ΚΕΔΕ, η περίπτωση Λεομπίλα και το ταξίδι Κασσελάκη  

Η σημαία που έπρεπε να ενώσει ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι 3 κινήσεις του Μητσοτάκη, η Κουκουδάκη για γραμματέας και ο διεθνής Γιώργος

Πάει για βεντέτα το κυβέρνηση-Δούκας, «θολός» ο Γεραπετρίτης για Επίτροπος μετά τη σημαία, ενοχλημένο με Πλεύρη το Μαξίμου    

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27.05.2024 19:07