search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:51
MENU CLOSE

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του Επισμηναγού στην Καλαμάτα

27.12.2023 15:42
EPAMEINWNDAS_KWSTEAS_4
Eurokinissi

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τον θάνατο του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, κατά τη συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα.

Το τριήμερο πένθος θα διαρκέσει από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023.

Η ανακοίνωση:

«Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα».

Υπενθυμίζεται ότι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες είναι ένα τύπου Τ-2 της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος. Το αεροσκάφος έπεσε 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου. Η πτώση σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στα 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη.

Ποιος είναι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που συνετρίβη

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, πρόκειται για τον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος ήταν 40 ετών.

Νωρίτερα βγήκαν στο φως τη δημοσιότητας βίντεο από το σημείο της συντριβής του εκπαιδευτικού αεροπλάνου.

Το πρώτο ντοκουμέντο καταγράφει εκρήξεις να ακούγονται από το σημείο της πτώσης και το δεύτερο τις έρευνες που διεξάγουν οι Αρχές για τον εντοπισμό του άτυχου πιλότου.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού:

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

Τ-2 Buckeye: Το μοντέλο του αεροσκάφους

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί. Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία 16χρονου στη Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 18χρονο αδελφό του (video)

Βασίλης Καρράς: Συγκίνηση στο τελευταίο χειροκρότημα – Συντετριμμένοι συγγενείς και συνάδελφοι του τραγουδιστή (Videos/Photos)

Καλύβια: Ελεύθερος χωρίς όρους ο 16χρονος πατροκτόνος – «Μετανιώνω αλλα δεν φοβάμαι πια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 18:49