search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:13
MENU CLOSE

Νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη στην Καλαμάτα (video/photos)

27.12.2023 14:03
pilotos_kalamata

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (27/12) στην περιοχή της Καλαμάτα όταν, έπειτα από την πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, έχασε τη ζωή του ο πιλότος.

Όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία, ο πιλότος που έχασε τη ζωή του είναι ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος που κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες είναι ένα τύπου Τ-2 της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, στο οποίο επέβαινε μόνο ο αξιωματικός που έχασε τη ζωή του.

Το αεροσκάφος έπεσε 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου

Η πτώση σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στα 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού:

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

Ποιο είναι το Τ-2 Buckeye

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί. Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Διέκοψαν ξανά τα φάρμακα της καταστολής στην 17χρονη – Ώρες αγωνίας για την οικογένειά της

Πλημμυροπαθείς: Έως 12 Ιανουαρίου οι αιτήσεις πρώτης αρωγής

Βασίλης Καρράς: Απαντά στους επικριτές του ο μητροπολίτης που ανέβασε φωτογραφία του τραγουδιστή από το νοσοκομείο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59