search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:28
MENU CLOSE

Επεισόδια στου Ρέντη: Ηχητικό ντοκουμέντο από την ανακοίνωση θανάτου του αστυνομικού – Ογκώδης η δικογραφία για εγκληματική οργάνωση

28.12.2023 22:50
rentis_epeisodia

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή που γίνεται γνωστό πως, ο Γιώργος Λυγγερίδης, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα χούλιγκαν κατά τα επεισόδια στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

«Αθάνατος»

«Η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη για την υπηρεσία μας, γιατί δεν είναι πια μαζί μας ένας από την οικογένεια μας, ο Γιώργος. Ελπίζω για όλους να είμαστε τόσο γενναίοι, όσο γενναίος ήταν ο Γιώργος στη μεγάλη μάχη που έδωσε όλες αυτές τις ημέρες. Όλες μας οι ενέργειες πρέπει πλέον να τιμούν το συνάδερφο μας και να αποδίδουν τον απαραίτητο σεβασμό στη μνήμη του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Γιώργος πλέον μας προσέχει από εκεί που είναι και είναι σίγουρο γιατί αποτελούμε μέλη της οικογένειας του. Ήρωας και αθάνατος», ανακοινώνει ο επικεφαλής της διμοιρίας μέσα από τον ασύρματο, με τους υπόλοιπους διμοιρίτες να αναφωνούν, ο ένας μετά τον άλλο «Αθάνατος» για τον συνάδελφό τους.

Ο 31χρονος υπαρχιφύλακας υπέκυψε στα τραύματά του μετά από 20 μέρες μάχης στην εντατική. Συγκλονισμένος για τον χαμό του συναδέλφου του και ο επικεφαλής της διμοιρίας ο οποίος μαζί με τον 31χρονο αστυνομικό, δέχτηκαν την φονική επίθεση από τους χούλιγκανς έξω από γήπεδο στου Ρέντη. Όπως είπε, «δυστυχώς ήταν αυτό που δεν ήθελα ποτέ να μου συμβεί και μου συνέβη, ως επικεφαλής δυστυχώς και θα το κουβαλάω για μια ζωή μέσα μου. Μιλάμε για ένα παιδί απίθανο, με επίπεδο, μόρφωση».

«Ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές»

«Ζήσαμε πραγματικά όσοι ήμασταν εκεί συγκλονιστικές στιγμές καθώς όλα αυτά τα παιδιά όχι μόνο τον αποχαιρέτησαν ένας ένας αγκαλιαστήκανε όλοι γύρω του έψαλαν δυνατά και σείστηκε ολόκληρο το νοσοκομείο τον εθνικό ύμνο και στο τέλος φωνάξανε αθάνατος. Αυτές ήταν στιγμές που όλους εμάς μας συνεπήραν και νιώσαμε πραγματικά την ανδρεία αν θέλετε την δύναμη αυτού του αγοριού που έφυγε», τόνισε ο κλινικός ψυχολόγος του νοσοκομείου Νίκαιας, Γιώργος Λυράκος που, μαζί τους συνεργάτες του, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας του αστυνομικού. «Η μητέρα του ήθελε ο Γιώργος ποτέ μα ποτέ να μην ξεχαστεί γιατί ο Γιώργος ήταν 30 χρονών, προχθές είχε τα γενέθλια του και περιμένανε να γιορτάσουν αλλιώς. Ένα παλικάρι που ήταν στην ελληνική αστυνομία, που ταυτόχρονα δούλευε και δεύτερη και τρίτη δουλειά, λάτρευε τη μουσική. Η ευχή τους είναι αυτή είναι, ο Γιώργος μα είναι ο τελευταίος ήρωας που έφυγε, ειδικά με τέτοιο τρόπο», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το φονικό χτύπημα που δέχθηκε ο αστυνομικός με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, να προαναγγέλλει νέες συλλήψεις. «Είναι πολλά τα στοιχεία τα οποία έχουν μαζευτεί. είμαστε πολύ αισιόδοξοι και θεωρώ ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα έχουμε κι άλλες συλλήψεις», υποστήριξε ο Κώστας Κατσαφάδος.

Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του άτυχου αστυνομικού, που θα τελεστεί στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στη 1.30 το μεσημέρι.

Ίχνη πυρίτιδας σε 10 ακόμη χούλιγκαν – Δεκάδες οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες της αστυνομίας για τα άγρια επεισόδια οπαδικής βίας στου Ρέντη και είχαν ως συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Όσο προχωράει η έρευνα ολοένα και μεγαλώνει η δικογραφία που συνδέει την οπαδική βία με εγκληματικές οργανώσεις.

Ίχνη πυρίτιδας σε άλλους 10 χούλιγκαν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open ίχνη πυρίτιδας βρέθηκαν σε άλλους 10 χούλιγκαν που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια.

Να σημειωθεί ότι πυρίτιδα έχει ανιχνευθεί συνολικά σε 34 υπόπτους. Ωστόσο, μόνο για τους 14 στοιχειοθετείται από την ποσότητα ότι πιθανώς να έριξαν κάποιο μηχανισμό.

Στα υπόλοιπα 20 άτομα έχει βρεθεί μικρότερη ποσότητα πυρίτιδας που σηματοδοτεί ότι πιθανώς κράτησαν εύφλεκτο υγρό ή φωτοβολίδα. Τα 20 αυτά άτομα, θα υποβληθούν σε συμπληρωματική εξέταση.

Η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση μεγαλώνει και κατά πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, οι κατηγορούμενοι θα είναι δεκάδες.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν, λέει τώρα ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό – Ακαριαίος ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Γλυφάδα: Βίντεο ντοκουμέντο με το αυτοκίνητο που χτύπησε και εγκατέλειψε μοτοσικλετιστή – «Είχε ακατάσχετη αιμορραγία»

Ακρίβεια: Ανατιμήσεις – φωτιά στα σούπερ μάρκετ από την νέα χρονιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 19:23