search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:10
MENU CLOSE

Τζανάκης: Μεγάλη πίεση στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Νέα έξαρση ιώσεων μετά τις γιορτές (Video)

28.12.2023 08:44
nosokomeio new

Εκτόξευση όλων των ιώσεων αναμένεται αμέσως μετά τις γιορτές σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη, ο οποίος σημείωσε πως ήδη αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη έξαρση των ιώσεων.

Ο Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην τηλεόραση του MEGA, για την κατάσταση που επικρατεί στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς «θερίζουν» οι ιώσεις.

Βήχας, υψηλός πυρετός, λοιμώξεις του αναπνευστικού, στρεπτόκοκκος και κορονοϊός ταλαιπωρούν πολλά παιδιά μέσα στις γιορτές.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε αντιβιώσεις και εισπνεόμενα φάρμακα, ενώ ήδη άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα μικροπροβλήματα στα φαρμακεία. 

Ο κ. Τζανάκης μίλησε για τις λοιμώξεις: «Υπάρχει πανσπερμία ιώσεων με πρωτοκαθεδρία του κορονοϊού και της γρίπης που προκαλούν αρκετές νοσηλείες και εισαγωγές συνήθως ατόμων μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν προβεί στον απαραίτητο εμβολιασμό τους, που θα τους προφύλασσε από αυτή τη νοσηλεία και την εισαγωγή στο νοσοκομείο».

Συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης πως: «Αν είχε γίνει το εμβόλιο μπορεί να είχαμε λιγότερες μολύνσεις, περίπου 50% κάτω αλλά σίγουρα θα είχαμε ένα ποσοστό εισαγωγών πολλές φορές πιο κάτω, σε ένα ποσοστό 60 – 70% να γλιτώναμε τις νοσηλείες».

Για τον κορωνοϊό ανέφερε: «Καθημερινά γίνονται περίπου 1.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κατέληγαν στο νοσοκομείο πιθανότατα αν δεν συνταγογραφούνται τα αντιικά για τον κορωνοϊό.

Τον Νοέμβριο αυτές οι συνταγές ήταν περίπου 300. Οι θερμοκρασίες είναι καλές, αλλά συγχρωτιζόμαστε αυτή την εποχή όπου πάμε. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να αναπτυχθούν και να μεταδοθούν οι ιοί σε μεγάλη κλίμακα.

Αναμένεται μετά τις γιορτές να έχουμε εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών και θα πρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν. Όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες καλό είναι όταν βγουν από το σπίτι να φορέσουν μάσκα».

Διαβάστε επίσης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου

Θεσσαλονίκη: Νεκρός αστυνομικός σε μπαρ – Τον μαχαίρωσε 44χρονος Νορβηγός

Πέθανε η βραβευμένη ποιήτρια Μαρία Λαϊνά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:07