search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:37
MENU CLOSE

Επεισόδια στου Ρέντη: DNA εντοπίστηκε σε ρούχα που έκαψαν χούλιγκαν – Ταυτοποιήθηκαν αρχηγικά στελέχη και το όχημα που μετέφερε τα «πολεμοφόδια»

29.12.2023 20:08
renti astynomikos traymatismos 876- new

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση περισσότερων χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση στου Ρέντη, όπου έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, που κηδεύτηκε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, δεκάδες ήταν οι χούλιγκαν οι οποίοι μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Ρέντη κι ενώ οι Αρχές τους απέκλεισαν σε αυτό– έκαψαν τα ρούχα που φορούσαν, στις τουαλέτες του γηπέδου, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα, όμως με το ρεπορτάζ, εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που κάηκαν και τώρα οι Αρχές βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης των ατόμων αυτών. Μάλιστα, το γεγονός ότι επέλεξαν να κάψουν τα ρούχα τους, αποτελεί και βασικό στοιχείο ενοχής, όσον αφορά στην εμπλοκή τους στη φονική επίθεση.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι «ανοίγουν και τα στόματα» όσων έχουν καταθέσει αυτές τις ημέρες στις Αρχές. Αρκετοί είναι αυτοί που «δίνουν» τους άλλους οπαδούς, λέγοντας ότι ενώ κάποιος καθόταν δίπλα τους, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για λίγο και όταν επέστρεψε φορούσε άλλα ρούχα.

Γνωστοί στις Αρχές οι 3 «κλειδοκράτορες της αποθήκης – οπλοστάσιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους φαίνεται να γνωρίζουν τους 3 «κλειδοκράτορες» της αποθήκης του οπλοστασίου των χούλιγκαν που έδωσαν τις φωτοβολίδες που χρησιμοποιήθηκαν στου Ρέντη. Μάλιστα, αυτά τα 3 άτομα φέρεται να είναι ανάμεσα στους 4-5 καθοδηγητές των νέων χούλιγκαν και των μεταφερόμενων στρατών.

Την ίδια ώρα οι αρχές γνωρίζουν την εικόνα και συγκεκριμένα το χρώμα και μέρος της πινακίδας του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν οι «κλειδοκράτορες» για να μεταφέρουν στο κλειστό του Ρέντη πανό, ναυτικές φωτοβολίδες όπως και εκρηκτικές βόμβες μολότοφ.

Οι αξιωματικοί μάλιστα, έχουν μπει στην διαδικασία χαρτογράφησης της διαδρομής του μέχρι το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν ταυτοποιήσει και τα 4-5 άτομα που έχουν αρχηγικό ρόλο στο στρατό των χούλιγκαν ανάμεσα στους οποίους φέρεται να είναι και ο 26χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ, όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές. Τρία από αυτά φέρεται να ήταν και στο κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη. Τα ίδια πρόσωπα όλα μαζί ή λιγότερα σε αριθμό 2 ή 3 εντοπίζονται σε βιντεοληπτικό υλικό σε επεισόδια στο Βόλο, τα Γιάννενα, την Κρήτη και την Τρίπολη δίνοντας μάλιστα το πρόσταγμα των επεισοδίων και των επιθέσεων.

Στο πλαίσιο της εξελισσόμενης έρευνας οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση περισσότερα από 100 άτομα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, που έχουν ταυτοποιηθεί ότι βγήκαν από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη και συμμετείχαν στα επεισόδια. Σε ένα τελικό στάδιο θα καταθέσουν και τα προαναφερόμενα 5 αρχηγικά στελέχη, ενώ ο αριθμός των κατηγορουμένων θα ξεπεράσει τα 50 άτομα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΔΕ για το… γλέντι στον «Ερυθρό Σταυρό» διέταξε ο Χρυσοχοΐδης

Νέα Σμύρνη: «Είμαι πονεμένο παιδί, δεν ήθελα να σκοτώσω τον αδελφό μου, πιστέψτε με» – Το απολογητικό υπόμνημα του 18χρονου

Ρεσιτάλ… ρατσισμού από ιδιοκτήτρια καταστήματος – Απέλυσε μαύρη εργαζόμενη «επειδή θεωρεί το μαλλί της βρώμικο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:35