search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:18
MENU CLOSE

Γλέντι στον Ερυθρό Σταυρό: Απίστευτες δικαιολογίες από Παγώνη και πρόεδρο εργαζομένων – «Το κάνουμε χρόνια, χορεύουμε με τα κάλαντα»!

30.12.2023 11:08
erythros-glenti

Στον σάλο που δημιουργήθηκε μετά το χριστουγεννιάτικο γλέντι με μπουζούκια και χορούς εν μέσω ιατρικών εργασιών στον «Ερυθρό Σταυρό» επιχείρησαν να απαντήσουν η πρόεδρος των γιατρών Ματίνα Παγώνη και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βούλα Γεωργάκη, κάνοντας όμως ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, τις επικρίσεις που υπήρξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα καταδικαστικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα και οι δύο συνδικαλίστριες, όχι μόνο δικαιολόγησαν την διοικήτρια του νοσοκομείου για τη σχετική άδεια πανηγυριού που έδωσε, επικαλέστηκαν και το γεγονός, λέει, ότι το… κάνουν χρόνια το γλέντι. Ουσιαστικά δηλαδή οι χοροί και οι πενιές την ώρα που περνούν νοσηλευόμενοι με φορεία, οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να βρίσκονται στα πόστα τους και στο νοσοκομείο να επικρατεί η ενδεδειγμένη ησυχία, για προφανείς λόγους, οι συνδικαλιστές και η διοικήτρια του Ερυθρού Σταυρού υποστηρίζουν ότι το ψυχαγωγικό πρόγραμμα είναι… κεκτημένο δικαίωμα!

Σημειωτέον ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει διατάξει ΕΔΕ για την υπόθεση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε πως πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο εδώ και χρόνια, τονίζοντας πως το νοσοκομείο δεν ήταν σε εφημερία ούτε ο χώρος δεν είχε σχέση με τα επείγοντα.

«Η γιορτή αυτή γινόταν κάθε χρόνο στο νοσοκομείο μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης. Προφανώς ήταν άστοχη η κίνηση όσον αφορά τον χώροΔεν είχε καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο χώρος που γινόταν η γιορτή. Δεν ξέρω γιατί πέρασε εκείνη τη στιγμή αυτό το φορείο με αυτόν τον χώρο ενώ έπρεπε να πάει από διαφορετικό. Θεωρώ πως σωστά γίνεται η ΕΔΕ, σωστά έκανε ο υπουργός να διευκρινιστεί η ιστορία γιατί έγινε και πώς πέρασε το φορείο από τον χώρο αυτό. Μια γιορτή για το προσωπικό του νοσοκομείου, σε έναν άλλο χώρο, δεν θα ήταν κακό. Το προσωπικό αυτό προσφέρει εδώ και 2.5 χρόνια, όπως και κάθε νοσοκομείο, έβαλε πλάτη, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και πέρασαν από κει πάρα πολύ ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν. Γιατί η ιστορία αυτή έφτασε σε αυτό το σημείο, αυτό θα δείξει η ΕΔΕ και ο καθένας μπορεί να κρίνει και μιλάει», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Η κυρία που ήταν στο φορείο ζήτησε να λάβει μέρος στη γιορτή» – «Όλο αυτό ήταν στημένο»

«Με λύπη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουν αυτή την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό προς τους εργαζόμενους που όλα τα χρόνια στήνουν πλάτη. Δεν είναι τα πράγματα έτσι. 18 χρόνια που είμαι πρόεδρος και 35 χρόνια υπάλληλος στο νοσοκομείο, κάθε χρόνια διεξάγεται η γιορτή αυτή μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, λέγοντας τα κάλαντα», επισήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βούλα Γεωργάκη.

«Κατά τις 2 που τελειώνει η γιορτή, ζήτησαν οι εργαζόμενοι δύο τραγούδια να χορέψουν και χορέψαμε και εμείς. Όσον αφορά το φορείο, η κυρία ζήτησε να περάσει για να λάβει μέρος και να ακούσει τα κάλαντα. Επίσης, ο χώρος που έγινε είναι στις διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει καμία σχέση με την εφημερία. Δεν είχε εφημερία, ήταν νεκρή ημέρα», συνέχισε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν η ίδια γιορτή γινόταν και επί της θητείας Πολάκη, που δημοσιοποίησε τις εικόνες, στο υπουργείο Υγείας, η κυρία Γεωργάκη απάντησε: «Μάλιστα, είχαμε όλα τα χρόνια τη συγκεκριμένη εορτή αλλά δεν καταγράφανε όλοι οι καλοθελητές βίντεο και εικόνες. Ή και αν καταγράφανε, δεν τις έδιναν. Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έγινε η ανανέωση της διοικήτριας χτες. Και η προσωπική μου θέση είναι πως επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι υπέστησαν 202 ΕΔΕ, πήγαν στα δικαστήρια 40 άνθρωποι, εγώ πήγα στα δικαστήρια ως απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας».

«Ήταν στημένο όλο αυτό και δεν υπάρχει καμία καταγγελία από ασθενή», επισήμανε.

«Διώξε τη “χορεύτρια” διοικήτρια» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα πλάνα που δημοσιοποίησε ο Παύλος Πολάκης φαίνεται ορχήστρα να παίζει ζωντανή μουσική, ενώ οι εργαζόμενοι χορεύουν και διασκεδάζουν την ώρα που περνά πίσω τους φορείο με ασθενή.

Με νέα ανάρτησή του, ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλος Πολάκης αναρωτιέται γιατί η διοικήτρια που φαίνεται να χορεύει στο βίντεο δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα από τη θέση της, της οποίας μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός ανανέωσε πριν λίγο καιρό τη θητεία. 

Μάλιστα, για τον Π. Πολάκη, η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός είναι ανεπαρκής.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ!!!

Άσε τις ΕΔΕ και διώξε τη «χορεύτρια» ΤΩΡΑ!!!

Δεν σε φτάνει το βίντεο που η Ελπινίκη Ταβιανάτου Διοικήτρια του Ερυθρού, χορεύει στις 20/12 στον κεντρικό διάδρομο του νοσοκομείου σε μέρα γενικής εφημερίας ενώ περνάνε τα φορεία από πίσω της;;;;;;(φωτο 1)

Σας κρατάει  από πουθενά;

Φοβάσαι τον Άδωνι;

Ή μήπως τον Λοβέρδο που είναι κολλητός με την πρόεδρο του σωματείου που τη στηρίζει!!

Ντρέπεσαι να τη διώξεις επειδή της ανανέωσες στις 13/12/23 τη θητεία για έξι μήνες;;;(φωτο 2)

ΔΙΩΞΕ ΤΗ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΤΩΡΑ!! Σου κοινοποιώ και τις φωτογραφίες που φαίνεται να τραγουδάει δίπλα στον κιθαρίστα η χορεύτρια-Διοικήτρια, την πρόσκληση της εκδήλωσης, και μερικούς χορευτές – η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του σωματείου – και παλαμακιστές ακόμη (λίγους ευτυχώς γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων γύρισε την πλάτη στην ΕΛΕΕΙΝΗ αυτή εκδήλωση!!) φωτο 3-7

Υγ: Χρυσοχοΐδη άμα θέλεις πες μου να ανεβάσω κι άλλα βίντεο, όχι μόνο φωτογραφίες από αυτά!»

Παναγιωτόπουλος: «Η παράβαση είναι αυτόφωρη»

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

Διέρρευσε προ ολίγων ωρών η είδηση, αλλά και υποστηρικτικό και αποδεικτικό αυτής βίντεο, ότι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ αποφάσισε να διεξάγει εορτή Χριστουγέννων εντός του κτηρίου του νοσοκομείου, συγκεκριμένα στον χώρο υποδοχής του κεντρικού κτηρίου, και σε ώρα λειτουργίας του, και μάλιστα εν ώρα εφημερίας.

Το θέαμα της μουσικής διαπασών, της ζωντανής ορχήστρας (!) αλλά και της Διοικήτριας κυρίας Ελπινίκης Ταβιανάτου να ηγείται μετά ζέσης του χορού, ενώ λίγα μέτρα παραπίσω διέρχεται φορείο με ασθενή περικλείει ολόκληρη την Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προφανέστατα μετά το σάλο και την κατακραυγή, ο Υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) κατά της κυρίας Ταβιανάτου, η οποία αποτελεί κομματικό διορισμό της κυβέρνησης και δεν πληροί κανένα απολύτως αντικειμενικό κριτήριο επιλογής σε θέση ευθύνης διοίκησης μονάδας υγείας, και δη δευτεροβάθμιας, καθώς η κυρία Ταβιανάτου είναι απλώς δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας, απόφοιτος σπουδών κοινωνιολογίας. Απορίας άξιο είναι τι ακριβώς περιμένει ο Υπουργός να μάθει από το πόρισμα της ΕΔΕ, καθώς η παράβαση είναι αυτόφωρη και ανεπίδεκτη οιασδήποτε αμφιβολίας και ένστασης. Μάλλον, επιδιώκεται ως συνήθως η επικοινωνιακή διαχείριση δια της τυπικής νομιμότητας ώστε σύντομα το σκάνδαλο να ξεχαστεί όχι απλώς από την αβίωτη πια καθημερινότητα των Ελλήνων και Ελληνίδων, αλλά από το επόμενο και ίσως προκλητικότερο σκάνδαλο. Εντούτοις, θα περιμένουμε ως τις 8 Ιανουαρίου 2024 να διαβάσουμε το πόρισμα και να ενημερωθούμε για τις βάσει αυτού άμεσες κινήσεις του Υπουργού Υγείας.

Δεν διαφωνούμε, αντιθέτως συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε κινήσεις και πρωτοβουλίες ενίσχυσης και τόνωσης του ηθικού του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. Οπωσδήποτε μια εορταστική εκδήλωση είναι απαραίτητη και βοηθά στην έστω και παροδική ανόρθωση του πεσμένου ηθικού των ανθρώπων των νοσοκομείων. Ξέρουμε ότι ιδίως μετά την πανδημία, το ιατρονοσηλευτικό κυρίως προσωπικό, αλλά όχι μόνο, του ΕΣΥ είναι φυσικά, ηθικά και ψυχικά εξουθενωμένο, και είναι έμπλεο του αισθήματος της παραίτησης. Εντός των μέτρων που μια σοβαρή, ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα λάμβανε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, θα ήταν και η ορθολογική και συνετή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού βάσει μιας σύγχρονης αντίστοιχης στρατηγικής. Στο πλαίσιο αυτής, θα υπήρχαν και μέτρα ενίσχυσης του πνεύματος συνεργασίας και συνύπαρξης των εργαζομένων (team building). Ωστόσο, κανείς δεν θα περίμενε η διοίκηση ενός νοσοκομείου να γλεντάει με δυνατή μουσική και χορούς κατά την ώρα λειτουργίας του νοσοκομείου, πολλώ δε μάλλον στη διάρκεια της εφημερίας του.

Ο πολύ ακραίος πια νεοφιλελευθερισμός ατλαντικού τύπου που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός. Το περιστατικό στο προαναφερόμενο νοσοκομείο το αποδεικνύει περίτρανα. Όπως η διεύθυνση ενός καταστήματος θα διοργάνωνε μια εορταστική εκδήλωση την ώρα που οι πελάτες θα ψώνιζαν τα προϊόντα του, έτσι και η κομματικά και αναξιοκρατικά διορισμένη Διοικήτρια του νοσοκομείου θεώρησε πρέπον και λογικό να χορεύει την ώρα που ασθενείς-πελάτες μεταφέρονταν με φορεία δίπλα της.

Περιμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ, περιμένουμε την απόλυση αλλά και πειθαρχική τουλάχιστον τιμώρηση της κυρίας Ελπινίκης Ταβιανάτου, καθώς και τη δημόσια συγγνώμη της ιδίας, του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, προσωπικό στοίχημα.

Κι επειδή η Κυβέρνηση Α.Ε αρέσκεται στους δείκτες, τα ποσοστά και τα οικονομικά στοιχεία: πόσο άραγε κόστισε η εκδήλωση με τη ζωντανή ορχήστρα και ποιά η σκοπιμότητα ενός τέτοιου πολυτελούς εξόδου;

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Σοκαριστικό τροχαίο με αμάξι να τυλίγεται στις φλόγες (Video)

Λαϊκές αγορές: Με POS και IRIS από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου

Φωτιές σε σπίτια στα Βριλήσσια και την Νέα Σμύρνη – Απεγκλωβίστηκαν οι ένοικοι από την πυροσβεστική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:18