search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:58
MENU CLOSE

Disney: Ο Μίκυ Μάους γίνεται serial killer – Τι συμβαίνει με τα δικαιώματα του αγαπημένου ποντικιού; (photos/video)

03.01.2024 10:09
Untitled design

Ο αγαπημένος μας παιδικός ήρωας μετά σχεδόν έναν ολόκληρο αιώνα από την εμφάνισή του χάνει την «ασυλία» του καθώς πλέον τα δικαιώματα της πρώτης του εκδοχής χάθηκαν. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Σημαίνει πως πλέον το χαριτωμένο και άκακο ποντίκι μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε ταινία θρίλερ.

«Είναι ο Μίκυ, αλλά δεν τον έχετε δει ποτέ στο παρελθόν» γράφει το BBC και αναφέρεται στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε την πρώτη μέρα του 2024 με τον γνωστό ήρωα σε ρόλο… δολοφόνου.

Τι τρέιλερ μιας νέας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Μικύ Μάους κυκλοφόρησε την ίδια ημερομηνία με την ταινία μικρού μήκους «Steamboat Willie» και ονομάζεται «Mickey’s Mouse Trap». Ο Μίκυ στη νέα ταινία παρουσιάζεται στην πρώιμη μορφή του ως ένα στυγερός δολοφόνος που παγιδεύει μια παρέα και ο πιο… τυχερός θα μείνει ζωντανός.

Εκτός αυτού, την ίδια μέρα κυκλοφόρησε ένα νέο παιχνίδι τρόμου που δείχνει τον Μίκυ καλυμμένο από κηλίδες αίματος.

Το σκανταλιάρικο, γλυκό τρωκτικό «συστήθηκε» για πρώτη φορά στο κοινό το 1928 μέσα από το «Steamboat Willie», ένα σύντομο, ασπρόμαυρο κινούμενο σχέδιο.

Η Disney, φυσικά, λέει ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματά τους σε πιο σύγχρονες εκδόσεις του Μίκυ Μάους. Όμως με την πρώιμη έκδοση σεναριογράφοι και σκηνοθέτες έχουν πλέον την ελευθερία να δημιουργήσουν ελεύθερα! Οι νέοι κανόνες για την ελεύθερη χρήση του χαρακτήρα Μίκυ ναι μεν οξύνει τη φαντασία δημιουργών, ωστόσο δεν λείπουν οι αντιδράσεις από ακολούθους στο Twitter που εκφράζουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή του ήρωα σε δολοφόνο.

Στο κωμικό θρίλερ τρόμου, που ονομάζεται «Η παγίδα του Μίκυ», μια νεαρή γυναίκα διοργανώνει πάρτι γενεθλίων – έκπληξη σε αίθουσα ψυχαγωγίας αλλά τα πράγματα παίρνουν γρήγορα μια άσχημη τροπή όταν αυτή και οι φίλοι της συναντούν έναν δολοφόνο με μαχαίρι και στολή… Μίκυ.

Ακόμη δεν έχει βγει η ημερομηνία κατά την οποία θα κυκλοφορήσει η ταινία, το πιθανότερο είναι όμως να βγει στις οθόνες τον Μάρτιο.

Ο Μίκυ, πάντως, δεν είναι ο πρώτος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που μπαίνει στη ζώνη των ταινιών τρόμου.

Ο Γουίνι το Αρκουδάκι μετατράπηκε στην ταινία τρόμου Blood and Honey, το 2023.

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία – Σύγκρουση αεροσκαφών: Το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους εξετάζουν οι αρχές για το δυστύχημα στο αεροδρόμιο (photos/videos)

Βέλγιο: Φρικτός θάνατος γυναίκας – Τη σκότωσε φράκτης που παρασύρθηκε από τον αέρα

Μπομπ Μενέντεζ: Και νέα κατηγορία σε βάρος του γερουσιαστή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:58