search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 12:58
MENU CLOSE

Ο Άδωνις παρέλαβε το υπουργείο Υγείας από τον Χρυσοχοΐδη: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

04.01.2024 21:29
adonis-new

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας. Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρέδωσε το «τιμόνι» του υπουργείου στον Άδωνη Γεωργιάδη, που επανήλθε στην  Αριστοτέλους μετά από 10 χρόνια.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε ήταν το θερμό καλωσόρισμα που επεφύλαξε  στον κ. Γεωργιάδη ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος είπε με νόημα ότι «η υγεία περνά σε άξια χέρια».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε απολογισμό του έργου του, λέγοντας πως προσπάθησε να χειριστεί τα θέματα των νοσοκομείων με προσοχή και προωθήθηκαν θέματα, όπως οι 19 μονάδες εγκεφαλικών επεισοδίων, που ξεκίνησαν να λειτουργούν ενώ έχουν δρομολογηθεί και τα 16 Κέντρα Τραύματος.

Χαρακτήρισε άξιο πολιτικό τον κ. Γεωργιάδη, λέγοντας: «Μας συνδέει αγάπη, φιλία και συναδελφικότητα».

Επίσης ο απερχόμενος υπουργός ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, των 7 ΥΠΕ και των νοσοκομείων, τους γιατρούς, νοσηλευτές και όλο το υγειονομικό προσωπικό. Επίσης ευχαρίστησε θερμά την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, παρά τις διαφωνίες και τις κόντρες που είχαν και για τον υφυπουργό Υγείας  Μάριο Θεμιστοκλέους, είπε ότι είναι «η ψυχή του υπουργείου».

Για τις απομακρύνσεις διοικητών, ξεκαθάρισε πως: «κάθε φορά πρέπει να κερδίζουμε την ψυχή των ασθενών».

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει  το επόμενο διάστημα, τονίζοντας, από τα πρώτα του λόγια ότι: « Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για τον εμβολιασμό γιατί έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία αλλά η πανδημία είναι παρούσα».

Αναφορικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της υγείας επεσήμανε: « Θα πρέπει να τρέξουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο η δουλειά ξεκινάει από αύριο».

Κλείνοντας ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε την σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου και την οικογένεια του αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis: « Όταν έφυγα από το υπουργείο Υγείας περάσαμε μια μεγάλη περιπέτεια. Περίπου μας κατηγόρησαν ως κλέφτες. Εσείς που με ζήσατε στο υπουργείο Υγείας ξέρετε πολύ καλά, πόσο κωμικά ήταν όλα αυτά. Αλλά για την οικογένεια μου ήταν μια πολύ μεγάλη περιπέτεια και τους ζητώ συγγνώμη για αυτό. Πέρασαν δύσκολα για τη δική μου αγάπη για την πολιτική. Πιστεύω ότι τώρα θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα και θα μπορούμε,  αντι να χάνουμε χρόνο σε συκοφαντίες να αναλωθούμε σε πραγματικά σπουδαία ζητήματα,  που είναι να λύσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων».

Σημειώνεται ότι ο νέος υπουργός Υγείας, δήλωσε με νόημα ότι επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη δυσαρέσκεια για το τριήμερο brainstorming της ΚΟ στις Σπέτσες – Επιμένει ο Κασσελάκης

Με αιχμές παρέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Χρυσοχοΐδης: «Έχουμε μείνει πίσω» – Το παράπονο του Οικονόμου

Υπουργείο Εργασίας: «Η ευθύνη είναι μεγάλη» ανέφερε στις πρώτες τις δηλώσεις η Δόμνα Μιχαηλίδου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 12:58