search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:46
MENU CLOSE

Τα δύο μηνύματα της τοποθέτησης Χρυσοχοΐδη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2315
4/1/2024
04.01.2024 13:05
mixalis_xrysoxoidis_new

Πέμπτη φορά λοιπόν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και μάλιστα – δηλαδή ακριβώς γι’ αυτό – σε μια περίοδο που η δημόσια τάξη και ασφάλεια περνάει κάποιες από τις χειρότερες μέρες της.

Τόσο κακές δε, ώστε αυτός ο τομέας από μεγάλο όπλο της ΝΔ την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τους πρώτους μήνες της δικής της πρώτης τετραετίας να έχει εξελιχθεί σε αχίλλειο πτέρνα.

Χρυσοχοΐδης για την τρομοκρατία (διαχρονικά, αλλά και τώρα, καθώς κάτι πάει πάλι να δημιουργηθεί ύστερα από χρόνια), Χρυσοχοΐδης για τη δημόσια τάξη και την αναδιοργάνωση των σωμάτων ασφαλείας, Χρυσοχοΐδης για την αντιμετώπιση της καθοδηγούμενης από την Τουρκία απόπειρας μαζικής εισβολής μεταναστών μέσω του Έβρου.

Δύο πράγματα μας δείχνει η επαναλαμβανόμενη χρησιμοποίηση του ιστορικού πολιτικού στελέχους στην ίδια αυτή νευραλγική κυβερνητική θέση:

● Το πρώτο είναι η προσωπική του αξία και ικανότητα – για την οποία άλλωστε ουδείς αμφιβάλλει.

● Το δεύτερο είναι η διαχρονική αδυναμία διαχείρισης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, καθώς κανένας από τους αντικαταστάτες του δεν κατάφερε να επιδείξει σπουδαία ικανότητα σε αυτόν τον τομέα πολιτικής.

Όση και αν είναι όμως η ικανότητα και η πείρα οποιουδήποτε πολιτικού στελέχους, είναι πολύ κακό μήνυμα ανεπάρκειας η αδυναμία επάξιας αντικατάστασης και αναπλήρωσής του…

Διαβάστε επίσης:

Οι υπουργοί που τη… γλίτωσαν στον χθεσινό ανασχηματισμό – Γιατί ο Μητσοτάκης τους έδωσε χρόνο

Ανδρουλάκης – Κασσελάκης ξανά μαζί!

Ανασχηματισμός: «Ψήλωσε» ο Παύλος Μαρινάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09