search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:43
MENU CLOSE

Τρομάζει ο Κορωνοϊός: Έρχονται οδηγίες για τα σχολεία λέει η Αγαπηδάκη – 80 θάνατοι την εβδομάδα κατά τον Σαρηγιάννη (Video)

04.01.2024 12:40
kovid-koronoios-new-01 (2)

Με τα κρούσματα κορωνοϊού να χτυπούν «κόκκινο» και το εθνικό σύστημα υγείας να πιέζεται ασφυκτικά λόγω και της γρίπης, το υπουργείο Υγείας επαναχαράσσει τις γραμμές άμυνας.

Με δεδομένη δε την εκτίμηση ότι μετά τις γιορτές τα πράγματα θα χειροτερέψουν και η κορύφωση μπορεί να έρθει από τις 20 Ιανουαρίου και μετά, η προσοχή επικεντρώνεται στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, δεν έκρυψε την ανησυχία που υπάρχει για την κατάσταση και μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν κινήσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως η έκδοση ειδικών οδηγιών.

Συγκεκριμένα, η κ. Αγαπηδάκη προανήγγειλε πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Σημείωσε επίσης ότι «υπάρχει αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ λόγω και της έξαρσης της γρίπης», προσθέτοντας ότι «στόχος είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες».

Υπογράμμισε τέλος ότι «όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός».

Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε τους 80 θανάτους την εβδομάδα και τα 8.800 ημερήσια κρούσματα

Την ίδια ώρα ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποιούσε ότι τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες γύρω στα 8.800 και οι θάνατοι τους 80 την εβδομάδα. Τόνιζε δε ότι «είναι καλό να κάνουν οι γονείς self test στα παιδιά, για να είναι σίγουροι ότι έχουν χαμηλό ιικό φορτίο», ενώ χαρακτήρισε «χρήσιμη» τη μάσκα, χωρίς όμως να θεωρεί αναγκαία την επιβολή της.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Τα πιο συχνά συμπτώματα για τη νέα παραλλαγή που εξαπλώνεται ραγδαία

Βήχας – Κρυολόγημα: Το θεραπευτικό βότανο που κάνει… θαύματα!

Πώς να προστατέψουμε τις ευάλωτες ομάδες από τους ιούς που… «τσιμπήσαμε» στα ρεβεγιόν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:43