search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:13
MENU CLOSE

Ο αγαπημένος Έλληνας σκηνοθέτης του Ομπάμα… δεν είναι ο Λάνθιμος

05.01.2024 16:24
obama snf – ellada- new

Τις καθιερωμένες λίστες από τις αγαπημένες του πολιτιστικές δράσεις και αναγνώσματα του έτους, ανάρτησε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Στην κορυφή της προσωπικής του πυραμίδας στην κατηγορία κινηματογράφος υπήρχαν τρεις ταινίες, το «Rustin», το «Leave the World Behind» και το «American Symphony» που όλες τους έχουν διανεμηθεί από το Netflix. Οι δύο έχουν έντονη την παρουσία της Αφροαμερικανικής κουλτούρας και μια από αυτές μας ξαφνιάζει, καθώς έχει αρκετά χαμηλές σε βαθμολογία κριτικές.

Στη συνέχεια όμως ακολουθεί μια ευχάριστη έκπληξη με ελληνικό ενδιαφέρον, ωστόσο κόντρα στο «ρεύμα»… Λάνθιμου. Είναι η πρώτη αμιγώς κινηματογραφική ταινία της λίστας του και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ελληνικής καταγωγής βραβευμένος με δύο Όσκαρ Αλεξάντερ Πέιν (Alexander Payne). Πρόκειται για «Τα παιδιά του Χειμώνα» που θα διανεμηθούν στην Ελλάδα στα τέλη του μήνα.

Πρόκειται για την ιστορία ενός παθιασμένου με το αντικείμενου του καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) που μη βρίσκοντας την ίδια ανταπόκριση από τους φοιτητές του, τους κάνει τον βίο αβίωτο. Όντας μοναχικός και χωρίς πραγματικές υποχρεώσεις, θα αναλάβει κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία δυναμική σχέση με έναν από αυτούς, σταθερά μαθητή του Β (που για τα δεδομένα του διδάσκοντα, είναι υψηλή βαθμολογία). Εκείνος όμως (Ντόμινικ Σέσα), κρύβει ένα μυστικό που κάνει δύσκολη τη συμβίωση των δυο τους. Στην παρέα τους είναι και η υπεύθυνη του μαγειρείου (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ) η οποία έχασε πρόσφατα τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η λίστα ολοκληρώνεται με τα «A thousand and One», «Polite Society», «Air», «Past Lives», «Monster», «Anatomy of A Fall», «American Fiction», «Oppenheimer» και «Blackberry».

Διαβάστε επίσης:

Αυστραλία: Αυτή είναι η μεγαλύτερη αρσενική και δηλητηριώδης αράχνη στον κόσμο (Video)

Ο Μπιλ Κλίντον φέρεται να «απείλησε» το Vanity Fair να μη δημοσιεύσει θέμα για τον Επστάιν

Χωρίς τέλος η σφαγή στη Γάζα – Στους 22.600 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, 162 μόνο το τελευταίο 24ωρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:00