search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:44
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Από την τρικυμία των Σπετσών στην κόντρα με Μαξίμου για τις αποκαλύψεις Καπνισάκη

06.01.2024 10:43
SYRIZA

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης με κάθε ευκαιρία να αναφέρει πως έχει προτεραιότητα την κοινωνία, όμως η χρονιά ξεκινά με κινήσεις που σχετίζονται με το προσωπικό του προφίλ.

Το τριήμερο εργασίας της κοινοβουλευτικής ομάδας στις Σπέτσες στόχο φαίνεται πως έχει, μεταξύ άλλων, να αναδείξει (και να επιβάλλει) το προσωπικό του στίγμα άσκησης της ηγεσίας, που όπως παραδέχτηκε και η Θεοδώρα Τζάκρη είναι «δάνειο» από τον κόσμο των επιχειρήσεων, που είναι και ο χώρος της προηγούμενης σφαίρας δραστηριοποίησης του προέδρου.

Μια κίνηση σαν κι αυτή που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα πλαίσια άσκησης της πολιτικής και επιχειρείται να επιβληθεί χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση και επεξεργασία όπως φαίνεται (ακόμα και για το θέμα της φιλοξενίας, κατόπιν δεύτερων σκέψεων διευκρινίστηκε ότι αυτή θα γίνει σε ξενοδοχείο με έξοδα του προέδρου και όχι στο σπίτι του όπως ειπώθηκε αρχικά, και από τον ίδιο) προκάλεσε τρικυμία στο εσωτερικό του κόμματος.

Δημόσια έγινε γνωστή η έντονη αντίδραση της βουλευτή Επικρατείας Έλενας Ακρίτα, για το ύφος και το περιεχόμενο της πρόσκλησης που σύμφωνα με την ίδια δεν έμοιαζε να απευθύνεται σε βουλευτές αλλά σε «πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων», ενώ η ίδια επανήλθε με ανάρτησή της, προκειμένου να θέσει ερωτηματικά για την επιλογή της τοποθεσίας που δεν έχει πολιτικό συμβολισμό, ενώ θα μπορούσε να είναι η Καρδίτσα, ο Βόλος ή ο Έβρος.

Στο εσωτερικό πάντως πολλοί εκδηλώνουν δυσαρέσκεια, και για την «εταιρική» αντίληψη που έχει ως υπόβαθρο η κίνηση αυτή, και για το γεγονός ότι, δεν επιλέγεται έστω ένας προορισμός με πολιτικό συμβολισμό, όπως η Θεσσαλία. Την ίδια ώρα οι εντυπώσεις εντάθηκαν από τις πληροφορίες πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραβρεθεί, καθώς ως πρώην πρωθυπουργός δε μετέχει σε συσκέψεις εργασίας και συντονισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στη συνέχεια πάντως ήρθε μια ακόμη δημόσια αντίδραση, αυτή της βουλευτή Χαλκιδικής, Κυριακής Μάλαμα, η οποία ερωτηθείσα για το αν θα πάει στις Σπέτσες απάντησε αρνητικά και δη σε ελαφρώς ειρωνικό τόνο, «με πειράζει το καράβι, δε νομίζω».

«Μαλλιοτράβηγμα» για το 2019

Μετά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό που αναμένεται να κατατεθούν και στα όργανα που θα πιάσουν δουλειά από βδομάδα εν όψει της Κεντρικής Επιτροπή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τη σκυτάλη πήρε η κόντρα που άνοιξε η Κουμουνδούρου με τη ΝΔ με αφορμή αποκαλύψεις του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου Μανώλη Καπνισάκη. Σε συνέντευξή του, ειδικότερα (εφ. Documento), δήλωσε πως το 2019 πριν από τις εθνικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε υπουργείο στον Στέφανο Κασσελάκη, μέσω του εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνη Διαματάρη, με τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αρνείται.

Πολλοί αναρωτιούνται για το ουσιαστικό νόημα της αποκάλυψης αυτής, αν δεν είναι απλός αντιπερισπασμός από τις Σπέτσες, καθώς υπογραμμίζει την σχέση που είχε στο παρελθόν ο Στέφανος Κασσελάκης με τον σημερινό πρωθυπουργό, και δη σε μια περίοδο σαφώς προεκλογική, δεδομένης της ευρωκάλπης του Ιουνίου.

Φαίνεται πως με αυτή την αποκάλυψη να επιχειρείται να ενισχυθεί το προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη, με την έννοια ότι δεν μπορεί να θεωρείται «αλεξιπτωτιστής» ούτε στην πολιτική (αφού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε προσεγγίσει για υπουργική θέση) ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ (τον οποίο τελικώς επέλεξε, αφού όπως λέει ο κ. Κασσελάκης οι κοινωνικές του ανησυχίες δε θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλη επιλογή). Το αν πετυχαίνει το σκοπό της αυτή η πρωτοβουλία είναι άλλο θέμα, καθώς από χθες είναι σε εξέλιξη κόντρα με το Μαξίμου το οποίο μιλά για «αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας» με την Κουμουνδούρου να επιμένει και μάλιστα να επισημαίνει επιπρόσθετα ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια Κασσελάκη για οικογενειακά ζητήματα.

Διαβάστε επίσης:

Τα «καυτά» μέτωπα στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας – Περικοπές σε επιδόματα και παροχές

Στην Ελλάδα σήμερα ο Άντονι Μπλίνκεν – Η ατζέντα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό

Δύο αγκάθια «μυρίζουν» κόστος για την κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:42