search
ΠΕΜΠΤΗ 17.07.2025 00:22
MENU CLOSE

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Αρχίζει τη Δευτέρα η δίκη – Στο εδώλιο 26 κατηγορούμενοι

07.01.2024 18:52
mixos_kolwnos

Αρχίζει τη Δευτέρα 8/1 σε αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, η πολυαναμενόμενη δίκη για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η ώρα της κρίσης έφτασε. Είκοσι έξι άτομα, ανάμεσά τους και η μητέρα του παιδιού, θα καθίσουν στο εδώλιο για τη συστηματική και άγρια σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εγκέφαλος της δυσώδους υπόθεσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι ο 54χρονος ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ από τον Κολωνό που κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, παιδική πορνογραφία και οπλοκατοχή.

«Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση το παιδί»

Η Ασπασία Ταραχοπούλου, δικηγόρος της 12χρονης, δήλωσε ότι: «Το παιδί είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, θέλει και περιμένει να τιμωρηθούν όλοι όσοι το έβλαψαν, γιατί πλέον έχει συνειδητοποιήσει τις της έχει συμβεί. 01.38 Πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη και τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι».

Ρόλο- κλειδί στην υπόθεση, αποδίδει το κατηγορητηρίου, στη 38χρονη μητέρα του θύματος που θα δικαστεί και για διακεκριμένη μαστροπεία, αλλά και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου.

Οι δικαστές, που την παρέπεμψαν σε δίκη, έκριναν ότι η κατηγορούμενη μέσω του κινητού τηλεφώνου της κόρης της, διέθετε κατ’ εξακολούθηση, σε πρόσωπα, ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με ακατάλληλο περιεχόμενο, με σκοπό τα χρήματα.

Ο συνήγορος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, επισημαίνει: «Θα βρεθεί αντιμέτωπη με το βιαστή του παιδιού της και τους ανθρώπους που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί της και από εκεί και μετά, μέλημά της είναι να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες».

Αίτημα για διεξαγωγή ολόκληρης της δίκης κεκλεισμένων των θυρών

Οι δικηγόροι της ανήλικης αναμένεται να ζητήσουν από το δικαστήριο τη διεξαγωγή ολόκληρης της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, με σκοπό την προστασία της αξιοπρέπειας και το μη αυτοτραυματισμό της ψυχής του θύματος.

Οι υπόλοιποι 24 κατηγορούνται κατά περίπτωση για γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη έναντι αμοιβής και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκτός από την εναρκτήρια συνεδρίαση, όλες οι υπόλοιπες θα διεξαχθούν σε μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες του Εφετείου, καθώς πρόκειται για πολυπρόσωπη δίκη, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος συμπλήρωσης του 18μηνου προφυλάκισης πολλών κατηγορουμένων, πριν το δικαστήριο εκδώσει ετυμηγορία.

Διαβάστε επίσης:

Μeteo: Πού έβρεξε περισσότερο στη Δυτική Ελλάδα από το Σάββατο – Οι 5 περιοχές

Τραγωδία στην Κυπαρισσία: Κύματα έπνιξαν 66χρονη Γερμανίδα στο λιμάνι

Κίσσαβος: Τραυματίστηκε 38χρονος κυνηγός – Εκπυρσοκρότησε το όπλο του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 17.07.2025 00:12