search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 03:15
MENU CLOSE

Ο Πάπας καταδικάζει την παρένθετη μητρότητα και ζητά τη διεθνή απαγόρευσή της

08.01.2024 20:49
THE POPE
AP

«Αξιοθρήνητη» χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος την πρακτική της παρένθετης μητρότητας, ζητώντας την παγκόσμια απαγόρευσή της τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα στην Ιταλία η ακροδεξιά κυβέρνηση ετοιμάζει νόμο με τον οποίο θα τιμωρεί τους πολίτες που ολοκληρώνουν τη διαδικασία στο εξωτερικό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι θεωρεί ότι πρόκειται για σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

«Θεωρώ αξιοθρήνητη την πρακτική της λεγόμενης παρένθετης μητρότητας, η οποία αντιπροσωπεύει σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού, με βάση την εκμετάλλευση καταστάσεων υλικών αναγκών της μητέρας» είπε ο Πάπας.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Ως εκ τούτου, εκφράζω την ελπίδα μου για μια προσπάθεια από τη διεθνή κοινότητα να απαγορεύσει αυτή την πρακτική καθολικά»… αφήνοντας διακριτικά εκτός κάδρου τα ζευγάρια ομοφύλων, καθώς, η παρένθετη μητρότητα χρησιμοποιείται συχνά από ομοφυλόφιλους ή λεσβίες συντρόφους που θέλουν να κάνουν παιδιά και ακολουθεί την απόφασή του ορόσημο να επιτρέψει στους ιερείς να ευλογούν ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Ο Φραγκίσκος, 87 ετών, έκανε τα σχόλιά του σε μια ομιλία διάρκειας 45 λεπτών σε διπλωμάτες διαπιστευμένους από το Βατικανό.

Λιγοστά είναι πάντως τα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των μωρών που γεννιούνται μέσω παρένθετης μητρότητας. Λόγω ηθικών ανησυχιών, η πρακτική είναι παράνομη σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Οι επικριτές της πρακτικής προειδοποιούν για την πιθανότητα «προκατάληψης της φτώχειας» κατά των γυναικών που γίνονται παρένθετες μητέρες λόγω οικονομικών αναγκών.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και περισσότερες γυναίκες πλέον επιλέγουν να προγραμματίζουν την εγκυμοσύνη για αργότερα στη ζωή τους ενώ παράλληλα πολλά είναι τα ομόφυλα ζευγάρια που αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν οικογένεια μέσω παρένθετης μητέρας.

Στην Ιταλία, όπως αναφέρει το Reuters σε σχετικό ρεπορτάζ, η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη. Η απόφαση της ακροδεξιάς πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι προωθεί από το κοινοβούλιο έναν νόμο που θα επεκτείνει την υπάρχουσα απαγόρευση η οποία στην ουσία θα τιμωρεί τα ζευγάρια που πηγαίνουν στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Τζέφρι Έπσταϊν: Κατέγραφε τις σεξουαλικές πράξεις του πρίγκιπα Άντριου, του Μπιλ Κλίντον και του Ρίτσαρντ Μπράνσον

POLITICO: Ο Νετανιάχου χάνει τον έλεγχο

Γαλλία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν – Ποιος είναι ο επικρατέστερος διάδοχός της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48