search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:39
MENU CLOSE

Χαλκιδική: Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία- Πλημμύρισαν σπίτια, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο (Photos/Video)

09.01.2024 15:34
xalkidiki zmies 43- new

Την καταστροφή έφερε στη Χαλκιδική η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η κακοκαιρία διήρκησε μόλις 3 ώρες και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα η έντονη βροχόπτωση, οι ισχυροί άνεμοι καθώς και η ισχυρή χαλαζόπτωση που σάρωσαν την περιοχή προκάλεσαν κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στους κεντρικούς δρόμους.

H καταιγίδα προκάλεσε κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σιθωνίας. Ειδικότερα στο 75ο χλμ του οδικού κυκλώματος Σιθωνίας, ακριβώς στο ύψος της Τορώνης, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Σιθωνίας βρίσκονται στο σημείο για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και να καθαρίσουν τον δρόμο από τα φερτά υλικά.

Μεγάλα δέντρα ξεριζώθηκαν καθώς και πολλές κολώνες της ΔΕΗ, ενώ ξηλώθηκε ακόμη και το πλακόστρωτο στην παραλιακή ζώνη της περιοχής.

Η κακοκαιρία επίσης άφησε πίσω της αρκετά πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις καθώς και ένα οδικό δίκτυο μερικώς κατεστραμμένο.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, υπερχείλισε το ρέμα που διέρχεται την Τορώνη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια στον οικισμό.

Μηχανήματα του Δήμου ανοίγουν διεξόδους για να φύγει το νερό προς τη θάλασσα, ενώ πολλές εκτάσεις έξω από τον οικισμό παραμένουν πλημμυρισμένες.

Ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Μαλλίνης που βρίσκεται στην περιοχή σχολίασε: “Τορώνη και Πόρτο Κουφό δοκιμάστηκαν σκληρά από την πλημμύρα. Άνθρωποι και μηχανήματα δίνουν τη μάχη του καθαρισμού. Θα τα καταφέρουμε”.

Διαβάστε επίσης:

Eξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή στον κρεοπώλη – Ιδιωτικό ερευνητή ορίζει η οικογένεια του Μπάμπη (videos)

Αγία Παρασκευή: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δράστες του bullying – Δίωξη και στους γονείς

Αττική Οδός: Κλειστή απόψε η είσοδος από τον κόμβο Λ. Δ. Πλακεντίας προς αεροδρόμιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05