search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:40
MENU CLOSE

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Είναι αδέρφια μας, οι πνευματικοί δεν είμαστε άγγελοι» (Video)

10.01.2024 17:32
shmaia_LOATKI
Eurokinissi

Μια διαφοροποιημένη άποψη από τη συνήθη του κλήρου απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμά τους στον γάμο και την τεκνοθεσία, εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος.

Μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι, όλοι οι άνθρωποι είναι παιδιά του Θεού και δεν μπορεί να διαχωρίζονται με βάση το εάν είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι. «Θα πω πρώτα για τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους. Για να περάσουμε σε αυτό που ονομάζεται γάμος. Να μιλήσουμε για τα πρόσωπα. Με τα ομοφυλόφιλα πρόσωπα δεν έχουμε κανένα προβληματισμό στην ανοιχτή μας αγκαλιά προς αυτά. Είναι αδέρφια μας, είναι άνθρωποι που έχουν έναν προσανατολισμό, που εγώ δεν είμαι άξιος να κρίνω κανένα από αυτούς. Γιατί ο Χριστός μου είπε μην κρίνεις ίνα μην κριθείς», τόνισε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως, «όποιος λοιπόν εκφράζεται κατηγορηματικά εναντίον αυτών των προσώπων που έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους αγάπης, που δε στάθηκε ούτε ένα λεπτό στη σκέψη πώς έχουν γίνει αυτό που είναι, τι παιδική ζωή είχαν, τι τραύματα κουβαλούν... Ισχύει όχι μόνο για τα ομόφυλα πρόσωπα, αλλά για όλα τα πρόσωπα που βγάζουν βία στην κοινωνία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης είπε πως, «Η ετερότητα δεν είναι αμαρτία. Αγαπούμε τον αμαρτωλό, αλλά δεν δεχόμαστε την αμαρτία» και, στη συνέχεια τόνισε, «έχω πολλούς ομοφυλόφιλους που έρχονται σε μένα και εξομολογούνται, και γνωρίζω την ευαισθησία τους και γιατί έχουν την ιδιαιτερότητα και αγαπούμε την ιδιαιτερότητά τους. Κι εμείς οι πνευματικοί δεν είμαστε άγγελοι και αρχάγγελοι».

Όπως είπε, «βοηθούμε τους ανθρώπους αυτούς, λέγοντάς τους πως αυτό που κάνουν τους οδηγεί στα ζητήματα της πνευματικής τους αδυναμίας και καταστάσεως. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Ούτε τους κατακρίνουμε, ούτε τους κατακεραυνώνουμε, ούτε τους βλέπουμε στην άκρη του γκρεμού και τους δίνουμε μια σπρωξιά να πάνε κάτω. Έχουν ανάγκη την αγάπη μας» ενώ, σε άλλο σημείο, υποστήριξε ότι, «όσοι επιχειρούν με διλήμματα ή ψευτοδιλήμματα να μας διχάζουν με τέτοια πράγματα, δεν προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες».

Ο ίδιος σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, είπε: «Ως Εκκλησία περιμένουμε να δούμε τι θα κατατεθεί, πότε θα κατατεθεί. Από ό,τι καταλαβαίνω γίνεται ευρεία συζήτηση και η Εκκλησία έχει δικαίωμα να καταθέσει την άποψή της», είπε και, μιλώντας συγκεκριμένα για τον ΛΟΑΤΚΙ+ γάμο πρόσθεσε ότι, «δε μου αρέσει να χρησιμοποιούνται λέξεις μυστηρίων της Εκκλησίας για να πούμε το ανάλογο για άλλους χώρους εκτός αυτής. Ο γάμος έχει να κάνει με σύζευξη ετερόφυλων ανθρώπων. Αυτή είναι η οικογένεια που ξέρουμε. Η πολιτεία έχει δικαίωμα να νομοθετήσει για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά η εκκλησία λέει την άποψή της, εμείς δε θα αλλάξουμε το Ευαγγέλιο».

Δείτε τις δηλώσεις του μετά το 01.39.00: 

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στη ΓΑΔΑ με χτύπησαν για να ομολογήσω και να κλείσει η υπόθεση – Μου ζητούσαν να ενοχοποιήσω τον Μάνο

Διαγράφεται οριστικά από τον ΔΣΑ ο Κωνσταντίνος Πλεύρης

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αποξηραμένα βερίκοκα – Μη «ασφαλές» προϊόν για κατανάλωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:40