search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:11
MENU CLOSE

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας: «Άμεση η εφαρμογή τους», λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (video)

11.01.2024 16:04
marinakis_1101_1460-820_new

Τη διαβεβαίωση ότι τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, που ανακοίνωσαν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Ανάπτυξης, θα έχουν άμεση εφαρμογή και οι καταναλωτές θα δουν τις συνέπειες τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ σύντομα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε πληροφορίες ότι για την εφαρμογή των μέτρων θα χρειαστεί διάστημα περίπου 40-50 ημερών, καθώς έρχονται να αλλάξουν πρακτικές πολλών ετών.

Αφού ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι οι ισχυρισμοί της πως η ακρίβεια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις πολιτικές της κυβέρνησης, «στερούνται σοβαρότητας» και ότι ο πληθωρισμός είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο, σημείωσε ότι «στόχος είναι να μειωθεί η τιμή με βάση το πλαφόν αυτό του 7%» για το βρεφικό γάλα, όπου παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις, προσθέτοντας ότι η ΔΙΜΕΑ θα συνεχίσει τους ελέγχους. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η παρέμβαση θα έχει άμεση εφαρμογή και ότι δεν θα υπάρξει διάστημα μηνών μέχρις ότου εμφανιστούν τα αποτελέσματα στα ράφια.

Περί ιδιωτικών ΑΕΙ

Από την άλλη, αναφερόμενος στις αντιδράσεις φοιτητών για το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί «εμβληματική μεταρρύθμιση» και ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω, προσθέτοντάς ότι «υπάρχουν εικόνες λιγότερης προσέλευσης σε διαδηλώσεις από ό,τι στο παρελθόν, για να θυμίζουν πού ήμασταν και πού θέλουμε να πάμε», αλλά και συμπληρώνοντας ότι «δεν καταλαβαίνουμε το λόγο των αντιδράσεων. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ιδεοληψίες ενώ ο κόσμος προχωρά μπροστά».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί καταλήψεις σε δημόσια ΑΕΙ, λέγοντας: «Ήμουνα νιός και γέρασα. Θα μπορούσα να πάρω ανακοινώσεις, που διάβαζα ως φοιτητής, όταν λόγω αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε η αναθεώρηση του άρθρου 16. Είχαμε ακριβώς τις ίδιες ανακοινώσεις από νεολαίες κομμάτων της αριστεράς και στη συνέχεια και του ΠΑΣΟΚ. […] A priori, ποτέ δεν θα θεωρήσουμε νόμιμη πράξη μία κατάληψη», ενώ σημείωσε ότι «υπάρχει νόμος για κινητοποιήσεις και θα εφαρμοστεί το δικαίωμα πολιτών να διαδηλώσουν, αλλά στο πλαίσιο του νόμου».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι τα επιχειρήματα κατά του νομοσχεδίου «είναι παρωχημένα χωρίς τεκμηρίωση και αναπαράγουν στερεότυπα προηγούμενων δεκαετιών, που τα έχουν καταρρίψει όλες οι χώρες του κόσμου».

Διαβάστε επίσης:

Θύελλα από τη διαγραφή του προστίμου για τους ανεμβολίαστους –  Αναπάντητα ερωτήματα και οργή από όσους το πλήρωσαν

Βουλή – Ομόφυλα ζευγάρια: «Πυρά» της αντιπολίτευσης για την προτροπή Μητσοτάκη στους διαφωνούντες να απέχουν

Μητσοτάκης: Υπηρετούμε την ανάδειξη του αθλητισμού με έργα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 14:11