search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:24
MENU CLOSE

Θύελλα από τη διαγραφή του προστίμου για τους ανεμβολίαστους –  Αναπάντητα ερωτήματα και οργή από όσους το πλήρωσαν

11.01.2024 15:55
emvolio-new

«Μύλος» έχει γίνει με τη διαγραφή του πρόστιμου των 100 ευρώ στους άνω των 65 ετών, που δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του Covid-19 την περίοδο της πανδημίας.

Οι αντιδράσεις, μετά την ανακοίνωση που έκανε χθες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, είναι σφοδρότατες καθώς υπάρχει μια κατάφορη αδικία, εις βάρος εκείνων των πολιτών που δεν εμβολιάστηκαν και πλήρωσαν από την τσέπη του αυτή την επιλογή τους και τώρα νιώθουν ότι είναι κορόιδα. Είναι λογικό, λοιπόν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο άκουσμα αυτής της δήλωσης του υπουργού Υγείας, που έκανε χθες κατά την πρώτη συνέντευξη τύπου, να εξοργιστούν και να νιώθουν αδικημένοι.

Επίσης το υπουργείο και η κυβέρνηση, θα πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήματα, που εύλογα έχουν όλοι αυτοί οι νομοταγείς πολίτες, που πλήρωσαν το πρόστιμο των 100 ευρώ και είναι απόλυτα φυσιολογικό τώρα να νιώθουν εξαπατημένοι από την κυβέρνηση.

Ερωτήματα όπως:

1. Πόσοι είναι εκείνοι που δεν έκαναν το εμβόλιο και τώρα τη γλιτώνουν; Και πόσοι είναι εκείνοι που δεν το έκαναν και πλήρωσαν το πρόστιμο; Είναι αυτονόητο ότι εάν διαπιστωθεί ότι όσοι δεν πλήρωσαν είναι μειοψηφία, τότε δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να λαμβάνει αυτό το μέτρο για… επικοινωνιακούς λόγους.

2. Υπάρχει πρόβλεψη για όσους κατέβαλαν το πρόστιμο, να αποζημιωθούν μετά την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για τη διαγραφή του;

3. Και εάν ναι, πως θα γίνει αυτό;

4. Θα επιστραφεί από την εφορία;

5. Θα εξαιρεθεί από τη φετινή καταβολή τους στην εφορία;

Τα παραπάνω εύλογα ερωτήματα έχει υποβάλει topontiki.gr απο το πρωί, στον αρμόδιο υπουργό.

Πριν από λίγο, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας απέστειλε ένα δελτίο Τύπου αναφορικά με τη παρέμβαση του υπουργού σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ που ουσιαστικά δεν δίνει καμία απάντηση.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και τους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με τη διαγραφή προστίμων σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, επεσήμανε τα εξής:

«Την ώρα που αποφασίστηκε το πρόστιμο στους ηλικιωμένους, καλώς αποφασίστηκε; Απάντηση, καλώς αποφασίστηκε. Για ποιο λόγο; Διότι τότε το πρωτεύον ήταν να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, ώστε να μπορέσουν πρώτον να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές γιατί η πανδημία θέριζε και δευτερεύον, να ανοίξει γρηγορότερα η οικονομία, γιατί κινδυνεύαμε με χρεοκοπία. Δούλεψε το μέτρο; Δούλεψε. Είχαμε αύξηση των εμβολιασμών στις κρίσιμες τότε ηλικίες αυτόματα περίπου 10% – 12%. Άρα, ποτέ η Κυβέρνηση δεν είπε ότι κακώς έβαλε το πρόστιμο και ποτέ η Κυβέρνηση δεν είπε ότι δεν έπρεπε να μπει. Το πρόστιμο την εποχή που μπήκε έπρεπε να μπει.

Δεύτερον, σήμερα έχουμε το ίδιο πλαίσιο και τον ίδιο σκοπό; Όχι. Σήμερα το πλαίσιο έχει αλλάξει. Η οικονομία είναι ανοιχτή, η πανδημία είναι πολύ πιο ήπια και είναι ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας. Και τώρα ο στόχος έχει αλλάξει. Είναι να πείσουμε πια τους περισσότερους από τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

Η πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε και πρέπει να πετύχουμε να

εφαρμόσουμε από εδώ και μπρος είναι το εμβόλιο του Covid να πάψει να αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι από τα υπόλοιπα εμβόλια και να γίνει ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας. Και ποιο είναι το ακροατήριο που κυρίως πρέπει να πείσουμε για να εμβολιαστεί; Ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτοί που κυρίως το χρειάζονται; Είναι οι άνθρωποι +60. Γιατί αν πείσουμε αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας να εμβολιάζονται μαζικότερα θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο προστασίας της δημόσιας υγείας και να σώσουμε περισσότερους.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό λέμε, κύριοι συμπολίτες μας, εκείνη η περίοδος που τσακωνόμασταν, που είχαμε διχαστεί, που κάναμε αυτή τη φασαρία έχει παρέλθει. Το εμβόλιο του Covid έχει δοκιμαστεί περισσότερο παντός άλλου εμβολίου. Άρα, κάνουμε μία κίνηση καλής θέλησης, ακριβώς στην ομάδα εκείνη των ανθρώπων που θέλουμε να πείσουμε. Ο σκοπός εδώ είναι πώς θα μπορέσουμε πλέον να γίνουμε πιο φιλικοί σε αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να τους πείσουμε να μπουν να εμβολιαστούν και έτσι ξεκινούμε με αυτό το μέτρο».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διαβάστε επίσης:

Βουλή – Ομόφυλα ζευγάρια: «Πυρά» της αντιπολίτευσης για την προτροπή Μητσοτάκη στους διαφωνούντες να απέχουν

Εξεταστική επιτροπή για Τέμπη: Ο Χατζηδάκης δήλωσε άγνοια για το πόρισμα Γεραπετρίτη

Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Τσίπρας προτείνουν να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 20:24