search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:14
MENU CLOSE

Νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα και αύριο: Χιόνια στην Αττική και σε χαμηλά υψόμετρα – Ποιες περιοχές θα «ντυθούν» στα λευκά

12.01.2024 11:03
XIONIA_ELLADA121

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια σήμερα και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα) από σήμερα το βράδυ ως αύριο το μεσημέρι, θα προκαλέσει βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινούμενο ανατολικά.

Σύμφωνα με τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.

Χιονοπτώσεις αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, βαθμιαία στα ημιορεινά και από αργά το απόγευμα σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική), Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Αύριο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες αύριο αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Χάρτης με το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού σε εκατοστά για αύριο, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr

Επιπλέον, θα σημειωθούν ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο από σήμερα το βράδυ, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές τους αύριο να μην ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τους 6-8 βαθμούς Κελσίου, και παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Χιόνια και στην Αττική

Σύμφωνα με την εκτίμηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια θα χιονίσει και στην Αττική: 

«Θα χιονίσει στη Αττική; Από το απόγευμα και μετά περιμένουμε χιονοπτώσεις σε Κιθαιρωνά, Υμηττό, Πάρνηθα, Πεντέλη από τα 700 μέτρα και υψηλότερα και προς το βράδυ εξασθενημένα φαινόμενα σε Βαρνάβα, Διόνυσο, Βίλια, Πεντέλη. Καλημέρα!»

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια: 

Διαβάστε επίσης:

Υποκλοπές: Ο Άρειος Πάγος δεν δίνει στοιχεία στη Βουλή για τον πειθαρχικό έλεγχο και την απαλλαγή της εισαγγελέως Βλάχου

Μεσολόγγι: Αγωνία χωρίς τέλος για τον Μπάμπη – Το κινητό «καίει» τον κρεοπώλη

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: «Ο 39χρονος ήταν ένα σκουπίδι – Το σχέδιο ήταν να πάρει τα λεφτά και να σκοτώσει» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07