search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 19:43
MENU CLOSE

Δολοφονία Ζαμπούνη: Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για τη διαρροή βίντεο μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση στο Νέο Κόσμο

15.01.2024 19:04
dolofonia zampoynis

Στην σύλληψη δύο αστυνομικών της Άμεσης Δράσης προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ για την διαρροή βίντεο που δείχνει τον Βαγγέλη Ζαμπούνη νεκρό, λίγο μετά την εκτέλεσή του στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι αστυνομικοί θα δικαστούν κατηγορούμενοι για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου στο αυτόφωρο.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε δύο αστυνομικούς για την παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου, καθώς φέρονται να διέρρευσαν βίντεο από τον τόπο της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη σε πρατήριο καυσίμων στο Νέο Κόσμο, όπου φαίνεται η σωρός του επιχειρηματία, λίγο μετά την μαφιόζικη εκτέλεσή του με πάνω από 90 σφαίρες.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για την διαρροή του απόρρητου υλικού και φέρεται να ομολόγησαν ότι αυτοί έκαναν, τόσο την καταγραφή, όσο και εν συνεχεία, την διάθεση του επίμαχου υλικού σε μέσα ενημέρωσης.

Μάλιστα, ο ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς υποστήριξε πως τράβηξε το βίντεο για να συντάξει την αναφορά του και ο δεύτερος ότι το έστειλε σε έναν φίλο του, που το ανέβασε σε ομαδική συνομιλία αστυνομικών.

Παράλληλα, με εντολή της εισαγγελίας, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ήδη ξεκίνησε, να διερευνηθεί και ο τρόπος που διέρρευσαν video από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου. 

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού του Βαγγέλη Ζαμπούνη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τη δολοφονική επίθεση έξω το πρατήριο υγρών καυσίμων στο Νέο Κόσμο, λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής

Ο 44χρονος άντρας έχει δεχτεί δεκάδες σφαίρες σε πολλά σημεία του σώματός του από τα καλάσνικοφ των εκτελεστών στον Νέο Κόσμο.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, ο Ζαμπούνης, που θεωρούνταν ένα από τα πιο βαριά ονόματα της λεγόμενης Greek Mafia, δέχτηκε βολίδες στο θώρακα, το κεφάλι, την κοιλία, τον τράχηλο και το αριστερό του χέρι με τις περισσότερες από αυτές να τον βρίσκουν στην θωρακική χώρα. Μέσα στο σώμα του βρήκαν πολλές σφαίρες και μεγάλο αριθμό θραυσμάτων.

Μάλιστα οι σφαίρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τόσες πολλές που δεν μπορούσαν να βγουν όλες, καθώς για να μπορέσουν να αφαιρεθούν στο σύνολό τους θα έπρεπε να διαμελιστούν σημεία της σορού.

Επίσης, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Με κλεμμένο Lexus οι εκτελεστές του Ζαμπούνη

Κλεμμένο τζιπ Lexus χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Βαγγέλη Ζαμπούνη, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Το αυτοκίνητο φέρεται να κλάπηκε πριν από έξι μήνες από το Μιλάνο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, όπως προέκυψε μετά από την έρευνα επί του αριθμού πλαισίου του στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία που επικαλείται η ΕΡΤο 44χρονος Β.Ζ. έπαιρνε επί σειρά ετών συμβόλαια θανάτου ως εκτελεστής για όσους η «Greek Mafia» έθετε στο στόχαστρό της και ήταν γνωστός για την αποτελεσματικότητά του.

Εκτός του μεγαλύτερου αντιπάλου της «τριανδρίας» του αποκαλούμενου «Καράφλα» που θεωρείται πως κρύβεται πίσω από την εκτέλεσή του, πιστεύεται πως οι σχέσεις του με την άλλοτε πανίσχυρη τριανδρία είχαν διαρραγεί με το ίδιο το μεγάλο αφεντικό της «Greek Mafia» και πολλοί χρεώνουν ακόμα και την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου στον «Ζαμπόν».

Σταδιακά με την απώλεια «αφεντικών» συγκέντρωσε ο ίδιος μεγάλη δύναμη και έγινε από «στρατιώτης» αφεντικό ο ίδιος, σε περιοχές που κάποτε τον πρώτο λόγο είχαν οι εντολείς του. Αυτή η τάση αυτονόμησης που είχε αποκτήσει δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες έχθρες, εκτός των νεκρών που άφηνε ο ίδιος πίσω του, όπως πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια οι Αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη για Μάτι: Ευθύνες στο λιμενικό επέρριψε ο Φωστιέρης – «Ορθώς δεν έγινε απομάκρυνση θα είχαμε 200 νεκρούς»

Βόλος: Ζητά δικαιοσύνη ο πατέρας του βρέφους που παρασύρθηκε από μηχανή τον Νοέμβριο – «Ήταν μεθυσμένος και κυκλοφορεί ελεύθερος»

Βόλος: Σοκάρει η 18χρονη για τους βιασμούς από τον αδερφό της μητριάς της – «Με παρενοχλούσε από τα 9 και με βίαζε από τα 12»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 19:43