search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:09
MENU CLOSE

Τελ Αβίβ: Χαιρετίζει την επίθεση η Χαμάς – Δεν ανέλαβε την ευθύνη – Μια νεκρή και 17 τραυματίες

15.01.2024 18:54
tel aviv epithesi

Μια 70χρονη γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ.

Δύο Παλαιστίνιοι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνελήφθησαν για το περιστατικό στη Ραανάνα, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του Τελ Αβίβ.

Οι ύποπτοι φέρεται να εναλλάσσονταν μεταξύ τριών κλεμμένων οχημάτων και έπεσαν πάνω σε πεζούς σε διάφορα σημεία.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα πέρασε το όριο των 100 ημερών.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η γυναίκα που πέθανε μαχαιρώθηκε από έναν από τους υπόπτους προτού αυτός και ένας συνεργός του πάρουν το αυτοκίνητό της και το χρησιμοποιήσουν για να πέσουν επάνω σε πεζούς.

Οι δράστες έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου και στη συνέχεια έκλεψαν ένα δεύτερο αυτοκίνητο και συνέχισαν να οδηγούν ανάμεσα σε ανθρώπους, σύμφωνα με αναφορές.

Μεταξύ των τραυματιών είναι δύο νεαροί Γάλλοι που τραυματίστηκαν σήμερα στην επίθεση με αυτοκίνητο στη Ραανάνα, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε το Κε ντ’ Ορσέ.

«Η Γαλλία καταδικάζει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την τρομοκρατική επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 17, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σήμερα στη Ραανάνα. Δύο νεαροί συμπατριώτες μας είναι μεταξύ των τραυματιών, ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι έχει «κινητοποιηθεί πλήρως» το γενικό προξενείο της Γαλλίας στο Τελ Αβίβ ώστε να παρασχεθεί όποια βοήθεια χρειαστεί στους τραυματίες.

Η εφημερίδα Haaretz επικαλέστηκε έναν αυτόπτη μάρτυρα που είπε ότι “είδαν κάποιον να μαχαιρώνει τρία άτομα κοντά στο εμπορικό κέντρο. [Ο δράστης] έκλεψε ένα αυτοκίνητο και έπεσε πάνω σε άλλους ανθρώπους”.

Δεν είναι σαφές πώς ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες. Η αστυνομία λέει ότι και οι δύο ύποπτοι προέρχονταν από την πόλη της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη και ότι και οι δύο είχαν εισέλθει παράνομα στο Ισραήλ.

Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ αφού κύματα ενόπλων της Χαμάς διέσχισαν τα σύνορα από τη Γάζα και επιτέθηκαν σε ισραηλινές κοινότητες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους -κυρίως άμαχους- και κρατώντας περίπου 240 άλλους ομήρους πριν από 101 ημέρες.

Οι εντάσεις έχουν επίσης αυξηθεί στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι περισσότεροι από 350 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις σε επιδρομές, καθώς και σε βία που σχετίζεται με εποίκους.

Η Χαμάς χαιρέτισε την επίθεση στη Ραανάνα ως «μια φυσική απάντηση στις σφαγές της κατοχής και στη συνεχιζόμενη επιθετικότητά της εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας», χωρίς ωστόσο να αναλάβει επίσημα την ευθύνη για το χτύπημα.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε ότι 24.100 άνθρωποι – κυρίως γυναίκες και παιδιά – έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, που ξεκίνησαν ως απάντηση στις επιθέσεις. Το υπουργείο αναφέρει ότι σχεδόν 61.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Βild: Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία – Η Μόσχα θα κλιμακώσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο σε 18 μήνες

Ταξίδια… έκπληξη: Αυτή είναι η νέα τάση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας – Η διαδικασία

Γερμανία: Υπό «πολιορκία» η Πύλη του Βραδεμβούργου από χιλιάδες αγρότες για την περικοπή των επιδοτήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:01