search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 06:02
MENU CLOSE

Βild: Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία – Η Μόσχα θα κλιμακώσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο σε 18 μήνες

15.01.2024 18:19
germania

Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2025, αναφέρει η γερμανική Bild, επικαλούμενη ένα απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε από το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας.

Μυστικά έγγραφα από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα έναν οδηγό για το πώς η Ρωσία θα κλιμακώσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του ΝΑΤΟ, σε 18 μήνες.

Η ανησυχητική διαρροή έρχεται λίγες μέρες αφότου ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας της Σουηδίας προειδοποίησε ότι η χώρα του θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει την προοπτική του πολέμου και προέτρεψε τους πολίτες να ενταχθούν σε εθελοντικές αμυντικές οργανώσεις στην προετοιμασία για μια ρωσική επίθεση. 

Όμως και οι ηγέτες άμυνας της Γερμανίας παίρνουν στα σοβαρά την απειλή από τη Μόσχα, με τον γερμανικό στρατό να προετοιμάζεται για μια υβριδική ρωσική επίθεση στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ μέχρι το καλοκαίρι του 2025. 

Το μυστικό έγγραφο «Alliance Defense 2025» περιγράφει λεπτομερώς πώς η Ρωσία θα κινητοποιήσει άλλους 200.000 στρατιώτες πριν ξεκινήσει μια εαρινή επίθεση εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων την άνοιξη του τρέχοντος έτους. 

Μέχρι τον Ιούνιο, εν μέσω της φθίνουσας υποστήριξης της Δύσης, η Ρωσία θα πετύχαινε στο πεδίο της μάχης και θα έκανε σημαντικές προόδους μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν.

Σύμφωνα με το σενάριο, εκμεταλλευόμενος αυτή την επιτυχία, ο Πούτιν θα μπορούσε να εξαπολύσει τον Ιούλιο επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στη Βαλτική, ταυτόχρονα με την υποκίνηση βίας στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιούνται εθνικές ρωσικές μειονότητες. 

Αργότερα. ο Πούτιν θα μπορούσε να προχωρήσει στη μεταφορά στρατευμάτων και πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία. 

Ταυτόχρονα, ο Πούτιν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία και αποτελεί απειλή για την εθνική τους ασφάλεια. 

Διαβάστε επίσης:

Ταξίδια… έκπληξη: Αυτή είναι η νέα τάση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας – Η διαδικασία

Γερμανία: Υπό «πολιορκία» η Πύλη του Βραδεμβούργου από χιλιάδες αγρότες για την περικοπή των επιδοτήσεων

Εικόνες αποκάλυψης από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία – Ποτάμια λάβας «κατάπιαν» σπίτια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44