search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:37
MENU CLOSE

Κασσελάκης: Τα ποιοτικά ευρήματα, που κάνουν την Κουμουνδούρου αισιόδοξη

16.01.2024 13:43
kasselakis new

Μπορεί στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το The Toc που είδε το φως της δημοσιότητας  ο ΣΥΡΙΖΑ  να βρίσκεται ακόμα στην τρίτη θέση με 13,2% έναντι 14,4% του ΠΑΣΟΚ όμως σε ό,τι αφορά τα  ποιοτικά στοιχεία για το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη βγαίνουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα όσον αφορά την διείσδυση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά.

Αξιοπρόσεκτα είναι και τα στοιχεία του πρωθυπουργικού προφίλ του κ. Κασσελάκη σε σχέση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα λοιπόν ποιον πολιτικό αρχηγό θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό στους ψηφοφόρους που προέρχονται από την κεντροαριστερά πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 21,7% δεύτερος ο Στέφανος Κασελάκης με 17,2% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 14%. Με βάση αυτά τα ευρήματα φαίνεται πως η δουλειά που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να απευθυνθεί στην δεξαμενή της κεντροαριστεράς αρχίζει και αποδίδει αποτελέσματα.

Στο ίδιο ερώτημα όταν απαντούν οι ψηφοφόροι που προέρχονται από την αριστερά στο ποιος δηλαδή είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Στέφανος Κασσελάκης έρχεται πρώτος με 22,3 %,  δεύτερος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 8,3% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4,1%.

Τα προβλήματα για τον κ. Κασσελάκη αρχίζουν στους ψηφοφόρους του κέντρου για τους οποίους θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο και καλύτερα. Στους ψηφοφόρους που προέρχονται από το κέντρο λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος στην καταλληλότητα με 43,9% ο Νίκος Ανδρουλάκης δεύτερος με 13,2%  και ο Στέφανος Κασσελάκης τρίτος με μόλις 5,7%.

Με δεδομένο ότι η δεξαμενή των κεντρώων ψηφοφόρων είναι αρκετά μεγάλη και είναι συνήθως εκείνοι που δίνει τη νίκη στις κυβερνητικές παρατάξεις ο κ. Κασσελάκης θα πρέπει το επόμενο διάστημα ενόψει και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ να προσαρμόσει την πολιτική του κόμματος σε μία κατεύθυνση που θα συμπεριλαμβάνει και το δημοκρατικό κέντρο.

Ποιον επιλέγουν όσοι σήμερα δηλώνουν αποχή

Ενδιαφέρον είναι και το ποσοστό εκείνων που απαντούν στο ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός αλλά προς το παρόν δηλώνουν αποχή από τις εκλογές, άρα δηλαδή ενδυνάμει μπορεί να είναι μελλοντικοί  ψηφοφόροι. Σε αυτό το δείγμα λοιπόν πρώτος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 22,1% δεύτερος ο Στέφανος Κασελάκης με 11,7% και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5,2%  .

Ενδιαφέροντα είναι όμως και τα ποιοτικά στοιχεία που αφορούν τα επιμέρους θέματα κυβερνητικής πολιτικής με τα  οποία αξιολογούνται οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.

Στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής και των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει ένα 7,5% ότι μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα θέματα ως πρωθυπουργός ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 6,4%.

Πρωθυπουργικό προφίλ Κασσελάκη

Στα θέματα που σχετίζονται με την σταθερότητα και την ανοδική πορεία της χώρας ο κ.Κασσελάκης συγκεντρώνει το 9,5% ο κ. Ανδρουλάκης το 8,9%.

Στα θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη, την οικονομία και την ανεργία ο κ. Κασσελάκης έχει 11,7% και ο κ.Ανδρουλάκης 9,6%.

Ο κ. Κασσελάκης κερδίζει και στο μεταναστευτικό αφού συγκεντρώνει το 9,4% έναντι 8,2% του κ. Ανδρουλάκη.

Μεταξύ Κασσελάκη και Ανδρουλάκη οι ψηφοφόροι θεωρούν καλύτερο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για  να αντιμετωπίσει τα θέματα που αφορούν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα με 9,8% έναντι 8,5% του κ. Κασσελάκη.

Ο κ. Κασσελάκης κερδίζει τα θέματα της παιδείας καθώς συγκεντρώνει το 14,1% σε σχέση με 12,2% του κ. Ανδρουλάκη.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ισοψηφούν όσον αφορά την διαχείριση των προβλημάτων υγείας με 13,3%  και οι δύο.

Σαφές προβάδισμα έχει ο κ. Κασσελάκης στην στήριξη των πιο ευάλωτων οικονομικά κοινωνικών ομάδων με 16,9% ενώ ο κ. Ανδρουλάκης ακολουθεί με 14,3%.

Όμως και στην διαχείριση των θεμάτων της ακρίβειας ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει 13,4% ενώ ο κ. Ανδρουλάκης 11,2%.

Συμπερασματικά σε επτά τομείς κυβερνητικής πολιτικής οι πολίτες θεωρούν ότι ο κ. Κασελάκης θα μπορούσε να τους χειριστεί καλύτερα ως  πρωθυπουργός σε σχέση με τον κ.Ανδρουλάκη, σε έναν τομέα ισοψηφούν και μόνο στα θέματα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας ο κ. Ανδρουλάκης υπερτερεί του κ. Κασσελάκη. 

Και οι δύο πάντως έχουν να αντιμετωπίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τους κοιτάει από μακριά αφού  σε όλους τους τομείς υπερτερεί σημαντικά με ποσοστά που ξεκινούν από το 53,9 % στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και φτάνουν στο 33,4% όσον αφορά την ακρίβεια.   

Διαβάστε επίσης:

Κεδίκογλου για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: «Δεν υπήρχε λόγος να τεθεί κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ» (video)

Ευρωεκλογές: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν απο το νέο σύστημα κατανομής εδρών που προωθεί η κυβέρνηση

Εύα Καϊλή: «Για να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα με απείλησαν ότι θα μου πάρουν το παιδί» – Τι καταγγέλλει για τους δικαστές του Qatargate

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:37