search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:39
MENU CLOSE

Κύκλωμα μαστροπείας: Στη φυλακή η «Λορέλα» και ο 34χρονος από την Εκάλη – Ελεύθερος με όρους ο «πελάτης»-βιαστής

16.01.2024 19:25
krevati-new
Πηγή: Pixabay

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά από πολύωρη απολογητική διαδικασία, οι δύο από τους τρεις πρώτους συλληφθέντες για το κύκλωμα μαστροπείας που φέρεται να εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία.

Με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, η 31χρονη γυναίκα με το όνομα «Λορέλα» καθώς και ο 34χρονος κατηγορούμενος από την Εκάλη, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση για μαστροπεία και πορνογραφία, ενώ ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος, 55 ετών, που κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικο. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, η “Λορέλα” είχε κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα, ενώ ο 34χρονος φέρεται να έχει αναρτήσει στα μέσα Απριλίου φωτογραφίες δύο εκ των θυμάτων σε ιστότοπο από όπου “κλείστηκαν” τουλάχιστον 10 ραντεβού σε ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας. Ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος, φαίνεται πως το διάστημα του περασμένου Ιουλίου – Αυγούστου και προγενέστερα, συνευρέθηκε ερωτικά στο σπίτι του με ανήλικα κορίτσια, 15 ετών, από κοινού και με κάθε κορίτσι χωριστά, έναντι αμοιβής.

Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες που ανά περίπτωση αφορούν μαστροπεία σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία σε βάρος ανηλίκου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία (παραγωγή, διανομή και κατοχή) με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κατ’ επάγγελμα, καθώς και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, σε βάρος προσώπου νεοτέρου των δεκαπέντε ετών και προσώπου μεγαλύτερου των δεκαπέντε ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Από την έρευνα των διωκτικών αρχών προκύπτει ότι η 31χρονη κατηγορούμενη, η οποία είναι μητέρα ανήλικου παιδιού, ήταν αυτή που προσέλκυε ανήλικα κορίτσια τα οποία εκπόρνευε, έχοντας κανονίσει να λαμβάνει μερίδιο από τις αμοιβές των “ερωτικών ραντεβού”. Η δικογραφία φέρεται να περιέχει μαρτυρίες ότι η προσωρινά κρατούμενη πλέον, γυναίκα, είχε αναπτύξει από το 2022 φιλικές σχέσεις με 15χρονη για την οποία φρόντιζε να βρίσκει “πελάτες”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Η 31χρονη ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της και φέρεται να είπε πως, όχι μόνο δεν εξωθούσε κορίτσια στην πορνεία, αλλά αντίθετα από όσα αναφέρονται στην δικογραφία, όταν υποψιάστηκε πως κάτι συμβαίνει με 17χρονη, την οποία γνώριζε από το ινστιτούτο αισθητικής που διατηρεί, επιχείρησε να την πείσει να σταματήσει.

Οι δύο άντρες φέρονται να ισχυρίζονται πως πίστευαν ότι τα κορίτσια ήταν ενήλικες και όχι ανήλικες, καθώς οι ίδιες, όπως αναφέρουν οι κατηγορούμενοι, τους είχαν εμφανιστεί ως είκοσι ετών.

Την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Πρόκειται για δύο γυναίκες που συνελήφθησαν χθες. 

«Αθωώνει» τους μαστροπούς η 17χρονη

Τη φερόμενη ως εγκέφαλο του κυκλώματος μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια , την 31χρονη «Λορέλα» υπερασπίζεται η 17χρονη, δίνοντας τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα και υποστηρίζοντας ότι η ίδια εκδιδόταν με τη θέλησή της.

Η 17χρονη, μιλώντας στο Star, ισχυρίστηκε ότι η 31χρονη «Λορέλα» είναι αθώα και ότι η 26χρονη που συνελήφθη τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, είναι το πρόσωπο που εκδίδει ανήλικα κορίτσια.

«Είναι αθώα. Έκανα παρέα μαζί της, δεν με έμπλεξε αυτή. Ίσα ίσα ήθελε να με αποτρέψει από όλο αυτό», δήλωσε αρχικά η 17χρονη και πρόσθεσε: «Άλλοι έπρεπε να είναι μέσα και δεν είναι. Η 26χρονη που έπιασαν χθες έπρεπε να είναι μέσα, που παίρνει μικρά κοριτσάκια 14 και 15 ετών και όχι η 31χρονη. Τα γνωρίζω αυτά τα κορίτσια, τα προωθούσε επί χρήμασι. Εγώ έπαιρνα 150 ευρώ. Είναι ψέμα πως ήμουν θύμα μαστροπείας. Δεν με έβαλε κανένας για δουλειά, μόνη μου το έκανα», πρόσθεσε η 17χρονη.

Επιπλέον, αναφερόμενη στις γυμνές φωτογραφίες και στο πώς έβρισκε «πελάτες», η 17χρονη ανέφερε: «Έβρισκα ”πελάτες” από το Instagram. Άλλος έβαζε αγγελία, χωρίς να το ξέρουμε εμείς. Τις αγγελίες τις έβαζε ο 34χρονος, χωρίς να τις ξέρουμε». «Μας έβγαζε φωτογραφίες με τη συναίνεσή μας για να τις κρατήσει, όχι να τις ανεβάσει κάπου. Η Aστυνομία προσπαθεί να πιάσει ανθρώπους που δεν φταίνε», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Ζαγκλιβέρης: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο «αντίο» στις Σέρρες (photos)

Ηλεία: Άκαρπες οι έρευνες για τον 50χρονο, που παρασύρθηκε από χείμαρρο – Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων του χωριού

Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο καθηγητής από ηλεκτροπληξία – Χτυπήθηκε από ρεύμα όταν έβαλε στην πρίζα υπολογιστή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:39