search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:00
MENU CLOSE

Ηλεία: Άκαρπες οι έρευνες για τον 50χρονο, που παρασύρθηκε από χείμαρρο – Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων του χωριού

16.01.2024 17:01
ileia xeimarros 5430- new

Με δύτες, βάρκες αλλά και σκαπτικά μηχανήματα συνεχίζουν τις έρευνες τα σωστικά συνεργεία στο Πλουτοχώρι Ηλείας ώστε να εντοπιστεί και ο 50χρονος οδηγός του οχήματος, σύντροφος της γυναίκας που εντοπίστηκε νεκρή, με τις ελπίδες όμως και γι` αυτόν να σβήνουν όσο περνά η ώρα.

Το ζευγάρι αγνοείτο από χθες το βράδυ, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από χείμαρρο, ενώ η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, μετά από ολονύχτιες έρευνες πυροσβεστικής και ΕΜΑΚ.

Το αυτοκίνητο του ζευγαριού  παρασύρθηκε από χείμαρρο στην είσοδο της κοινότητας Πλουτοχωρίου του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία.

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού τους από ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική, άνδρες των οποίων έψαχναν όλη νύχτα κάτω από αντίξοες συνθήκες, λόγω της βροχόπτωσης, την περιοχή, ώστε να εντοπίσουν το αυτοκίνητο με τους επιβαίνοντες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο 50χρονος, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, φαίνεται να επιχείρησε την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης μαζί με την σύντροφό του, να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Τριάντα μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού.

Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει. Άμεσα ζήτησαν βοήθεια και μεγάλα οχήματα του δήμου ξεκίνησαν για το σημείο. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο.

Στις έρευνες που έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες συμμετέχουν 43 πυροσβέστες με 12 οχήματα και άνδρες της ΕΜΑΚ. Δύτες επιχειρούν στα νερά του χειμάρρου για να εντοπίσουν κάποιο στοιχεί που θα τους οδηγήσει στον αγνοούμενο 50χρονο.

«Φώναζε για βοήθεια, αλλά δεν καταφέραμε να τον βγάλουμε»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του Γιώργου Γαλανόπουλου, κατοίκου του χωριού, που μίλησε στο iefimerida.gr : «Οκτώμισι η ώρα χθες το βράδυ έγινε το συμβάν. Είχε βγει το ρέμα έξω. Υπερχειλίζει αυτό συνέχεια όταν βρέχει υπερβολικά. Είναι 2-3 οικισμοί γύρω-γύρω και μαζεύονται σε αυτό το ρεύμα τα νερά από τους χειμάρρους και κάνει υπερχείλιση».

«Τώρα υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, δεν το είδε, δεν ξέρουμε για ποιον λόγο. Ήταν τρία αυτοκίνητα πίσω, τα οποία του είπαν να σταματήσει αλλά προχώρησε. Όταν είδε τον κίνδυνο, φώναξε για βοήθεια, αλλά δεν προλάβαμε με τα τρακτέρ να πάμε να τον βγάλουμε. Και τον πήρε το ορμητικό νερό παρασύροντας το αυτοκίνητο. Τον πήρε μέσα ο κεντρικός όγκος του νερού που έτρεχε και τους πήρε και τους δύο ανθρώπους μαζί του», λέει αναφορικά με το πώς έγινε η τραγωδία.

«Η κατάσταση στο χωριό είναι πολύ δύσκολη. Το κλίμα είναι βαρύ και οι έρευνες συνεχίζονται. Έχουν έρθει όλες οι δυνάμεις. Εδώ είναι ο δήμαρχος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεστένων. Εδώ είναι και ο αντιπεριφερειάρχης. Είναι η ΕΜΑΚ Πατρών, η ΕΜΑΚ του Πύργου, πολύ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, αστυνομία, ασθενοφόρα. Όλοι συμμετέχουν στο ψάξιμο, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες», αναφέρει.

«Την κοπέλα την πήρανε το πρωί μόλις τη βρήκαμε, 9:30 η ώρα, και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο για τα περαιτέρω. Τώρα η προσοχή έχει στραφεί στο να βρουν και το παλικάρι. Είναι ζωντανό; Δεν είναι; Κανείς δεν ξέρει. Το αυτοκίνητο το βρήκαμε, το σήκωσε ο γερανός. Είχαμε πιθανότητες να τον βρούμε μέσα, αλλά δεν τον βρήκαμε. Τώρα ψάχνουν και γύρω στα χωράφια μήπως τον εντοπίσουν εκεί. Ήταν γύρω στα 50 έτη ο Νίκος, και η αρραβωνιαστικιά του λίγο μεγαλύτερη από τα 30. Το παιδί δούλευε ταξί, είχε έδρα τον Πύργο, αλλά ζούσε στο χωριό το δικό μας» συνεχίζει.

«Τους βλέπαμε να χάνονται…»

Σοκάρει και η περιγραφή του προέδρου της κοινότητας Πλουτοχωρίου, Μιχάλη Μπιρλή. Όπως λέει, η απόφαση του συγχωριανού του να επιχειρήσει να περάσει το φουσκωμένο ποτάμι προκάλεσε αυτή την τραγωδία.

«Έπρεπε να βγουν έξω από το αμάξι. Να προσπαθήσει να κάνει όπισθεν. Βέβαια, ό,τι και να πούμε τώρα είναι αργά. Καθόταν μέσα στο αμάξι και καλούσε σε βοήθεια. Δυστυχώς, κάποια στιγμή μπροστά στα μάτια μας το αμάξι χάθηκε με αναμμένα φώτα μέσα στο ποτάμι. Τους βλέπαμε να χάνονται…».

«Όπως έρχονταν προς το χωριό, είχε ξεχειλίσει το ποτάμι. Συνέχεια αυτό γίνεται. Τον βλέπαμε απέναντί μας στα 40 μέτρα. Πήγε να περάσει από την άκρη που δεν ήταν τόσο ορμητικά τα νερά. Αλλά τον γύρισε το νερό στο πλάι. Ήταν ένα τέταρτο σε εκείνο το σημείο. Ζητούσε βοήθεια. Έπαιρνε τηλέφωνο έναν φίλο του και κάτι παιδιά εδώ στο καφενείο. Αλλά δεν μπορούσε κανείς να τον πλησιάσει. Ούτε με τα τρακτέρ. Έβρεχε καταρρακτωδώς και είχε ανέβει πολύ η στάθμη του νερού. Καλέσαμε σε βοήθεια, όμως όταν είδαμε από μακριά τους φάρους της Πυροσβεστικής, το νερό πήρε το όχημα. Η κατάσταση στο χωριό είναι δραματική, θρήνος» περιγράφει.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Τι φέρεται να είπε ο κρεοπώλης για τον Μπάμπη σε φίλους του – «Εκεί που τον έχω θάψει, δεν θα τον βρουν»

Νέος Κόσμος: «Εισαγόμενοι» από το εξωτερικό οι εκτελεστές για το συμβόλαιο θανάτου του Ζαμπούνη

Καταδικάστηκε η Ελλάδα από το ΕΔΑΔ για τον θανάσιμο τραυματισμό πρόσφυγα από το Λιμενικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:58