search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:18
MENU CLOSE

Πανηγυρίζουν οι θιασώτες του Ευρωσοσιαλισμού στον ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση Γκαρθία – Πέρεθ

16.01.2024 19:35
pr. evrososialiston 65- new

Το μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ πέταξε η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια που θέλουν την αξιωματική αντιπολίτευση να αποχωρεί από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και να εντάσσεται στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, με όσους στήριξαν την πρόταση να πανηγυρίζουν για το περιοχόμενο της δήλωσης, καθώς «ακυρώνει» το βέτο του ΠΑΣΟΚ που «έβλεπαν» οι διαφωνούντες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσει πού βρίσκεται και πού θέλει να ανήκει μετά τις Ευρωεκλογές», απάντησε σε σχετική ερώτηση της Ναυτεμπορικής η κ. Γκαρσία – Πέρεθ.

«Το κόμμα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι παρόν μέσα στην Ελλάδα με ένα σπουδαίο κόμμα και μία σπουδαία αντιπροσωπεία από το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε η κ. Γκαρθία-Πέρεθ, σε ερώτηση αναφορικά με τις συζητήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν θα πρέπει να μετέχουν στις επερχόμενες Ευρωεκλογές με τους Σοσιαλιστές & Δημοκράτες και όχι με την Αριστερά.

«Εμάς μας απασχολεί και δουλεύουμε στο να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα και να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση από τους συναδέλφους μας στο ΠΑΣΟΚ στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές του Ιουνίου», σημείωσε.

«Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικιά τους απόφαση, να δουν τι θέλουν και από εκεί και πέρα είναι δικό μας θέμα. Υπάρχουν κι άλλα κόμματα που θέλουν το ίδιο. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες για κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί», ξεκαθάρισε η Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ.

Υπενθυμίζεται ότι τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, και Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχαν ζητήσει με επιστολή τους στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας την ένταξη του κόμματος στους Ευρωσοσιαλιστές, προκαλώντας την αντίδραση στελεχών της Κουμουνδούρου , οι οποίοι τόνιζαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει «βέτο» σε μια τέτοια κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Real FM τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι ευρωομάδες συναπαρτίζονται από κόμματα με ίδιες αρχές και αξίες που ενώνονται γύρω από έναν κοινό σκοπό. Δεν είναι ξενοδοχεία για να βρεις δωμάτιο ή να στεγαστείς προσωρινά. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει να λύσει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα σχετικά με τη φιλοσοφία, το πολιτικό πρόταγμα και την ιδεολογική του ταυτότητα, από την πρόταση στελεχών για ένταξη του κόμματος στην ευρωομάδα των Σοσιαλδημοκρατών».

Διαβάστε επίσης:

Ρωμανός κατά Κασσελάκη: Δυσκολεύεται να διαχειριστεί ότι το πρόγραμμα «Σπίτι μου» έχει βοηθήσει χιλιάδες νέους

Τώρα λέει «ναι» στον γάμο ομόφυλων ο Μακάριος Λαζαρίδης – «Ο πρωθυπουργός με έπεισε» είπε μετά την «εκπαίδευση»

Γάμος ομοφύλων: Δεύτερο «μασάζ» στoυς «γαλάζιους» διαφωνούντες εν μέσω κραδασμών – Παραμένουν στο «όχι» παρά το «φροντιστήριο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 11:18