Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Η συνεδρίαση θα γίνει στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν για την κυβερνητική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, δυο μέρες πριν ο κ. Μητσοτάκης τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στον πολιτικό γάμο, αλλά και να αναγνωριστούν τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά, ενώ ο αρχιεπίσκοπος φέρεται να επανέλαβε τις πάγιες αντιρρήσεις της εκκλησίας και να ενημερώνει ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία για το θέμα.
Διαβάστε επίσης:
Κρίσεις υποστρατήγων της ΕΛΑΣ: Ποιοι προάγονται, ποιοι αποστρατεύονται
Greek Mafia: Συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη
Ζευγολατιό: Tρένο παρέσυρε και σκότωσε πεζό
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.