search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:10
MENU CLOSE

Συμβόλαια θανάτου στην Greek Mafia: Ο «πόλεμος» για τα λαθραία τσιγάρα, το οπλοστάσιο και η «πυραμίδα» των εκτελεστών – Στην Ουκρανία ο «εγκέφαλος», αποκαλυπτικοί διάλογοι

18.01.2024 19:41
opla-123

Σε ανθρωποκτονίεςεκρήξεις και εμπρησμούς φέρονται να εμπλέκονται τα μέλη της μεγάλης «διεθνικού χαρακτήρα» εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη, με σχεδόν 100 σφαίρες από 2 καλάσνικοφ και ένα 9αρι έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του στον Νέο Κόσμο. Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και η «πυραμίδα» εκτελεστών. Πώς έγιναν τα χτυπήματα.

Βαριές κατηγορίες για δολοφονίες και σωρεία σοβαρότατων αδικημάτων, περιλαμβάνονται στην δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας στους συλληφθέντες ως εκτελεστές στις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη και σε τρεις απόπειρες. Προηγήθηκαν οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με την ΕΛ.ΑΣ. να δίνει στη συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους φυσικούς αυτουργούς, ωστόσο άγνωστο παραμένει το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για τα συμβόλαια θανάτου. Πρόκειται για έναν 39χρονο Γεωργιανό και έναν 20χρονο. Μάλιστα το αποτύπωμα του 39χρονου είχε εντοπιστεί στη μπαταρία της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου και εγκατέλειψαν άρον άρον 1 χιλιόμετρο από το σημείο της δολοφονίας λόγω μηχανικής βλάβης.

Ο 39χρονος, σκληρό μέλος της γεωργιανής μαφίας δήλωνε υδραυλικός και διέμενε άλλοτε στα Μουδανιά Θεσσαλονίκης και άλλοτε στον Ασπρόπυργο. Είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, μεταφορά μεταναστών αλλά και για τραυματισμό δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Για την εμπλοκή τους στα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου ταυτοποιήθηκαν άλλα 2 άτομα που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και για τα οποία εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, ένα άτομο που βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας και ένας ακόμη που είναι έγκλειστος στις φυλακές στο Μαυροβούνιο.

Ο κύκλος αίματος

Πρόκειται για έναν κύκλο αίματος που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια. Τα μέλη της «Vor V Zakone» μπήκαν στο παιχνίδι, διεκδικώντας μερίδιο της «χρυσοφόρας» πίτας του καπνού που ως τότε ανήκε σε άλλους, προκαλώντας την αντίδρασή της.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ η «κορεσμένη» αγορά του λαθρεμπορίου πετρελαίου και βενζίνης πίεσε τα μέλη της «Greek Mafia» να μπουν στην αγορά του παράνομου καπνού. Εισήγαγαν χύμα καπνό, τον μετέφεραν σε παράνομα καπνεργοστάσια και αποθήκες της Δυτικής Αττικής και έφτιαχναν ουσιαστικά απομιμήσεις επώνυμων πακέτων τσιγάρων τα οποία εξήγαγαν κυρίως στο εξωτερικό με μεγάλα κέρδη. Σε αυτή την «αγορά» υπήρχαν παραδοσιακά τέσσερις με πέντε «παίκτες», οι περισσότεροι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ωστόσο βρέθηκε ένα mondus vivendi με τα μέλη της ελληνικής μαφίας. 

Την αναταραχή πυροδότησε ένας «νέος παίκτης» με καταγωγή από την Ουκρανία που ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και προσπάθησε να ελέγξει τη συγκεκριμένη αγορά του καπνού με αρκετά επιθετικό τρόπο πυροδοτώντας την αντίδραση των «καθιερωμένων παικτών». Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τα μέλη του εκτελεστικού βραχίονα. Κάποια πρόσωπα με ηγετικό ρόλο τα οποία βρίσκονται στην Ουκρανία και απολαμβάνουν την προστασία ουσιαστικά της αφρόκρεμας της ρωσόφωνης μαφίας, δηλαδή της «Vor V Zakone». 

Το πρώτο χτύπημα αφορά τη δολοφονία Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας τον Απρίλιο του 2022. Τα αντίποινα της δολοφονίας ήταν η διπλή βομβιστική επίθεση σε σπίτια στη δυτική Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Ακολουθεί μπαράζ τριών «χτυπημάτων», με τη διπλή δολοφονία σε Κορυδαλλό τον Ιούνιο του 2023, τον εμπρησμό φορτηγών στο

H ερευνα της Αστυνομίας ξεκίνησε από τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου. Μοναδικό εύρημα τότε ήταν το αποτύπωμα πάνω στην κλεμμένη μοτοσυκλέτα των εκτελεστών.  Η εικόνα από τις Αρχές άρχισε να συμπληρώνεται μετά τον εντοπισμό ενός κλεμμένου αυτοκινήτου τον Απρίλιο του 2023, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή του Ασπροπύργου. Εκεί, βρέθηκαν δύο κινητά τα οποία διαπιστώθηκε από την ανάλυση οτι παρακολουθούσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη. Η εξέταση του αυτοκινήτου ολοκληρώθηκε μετά τη δολοφονία του, καθώς τότε εντοπίστηκε και γενετικό υλικό, το οποίο ωστόσο δεν καταφεραν να ταυτοποιήσουν.  Μετά την απόπειρα δολοφονίας του Μαυρόπουλου στην Πιερία το καλοκαίρι, οι Αρχές ταυτοποίησαν τον 40χρονο δράστη από οπτικό υλικό και τον συνέλαβαν στα σύνορα όταν προσπαθησε να διαφύγει. Του πήραν DNA και το αντιστοίχησαν με αυτό από το αυτοκίνητο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είχε εμπλακεί και στην εκτέλεση του Ρουμπέτη. 

Όπως προέκυψε οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων – εμπρησμών και συγκεκριμένα:

  • στην ανθρωποκτονία ημεδαπού και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας,
  • στην ανθρωποκτονία δύο ημεδαπών, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό,
  • στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας,
  • στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του πρώτου ημεδαπού θύματος, και
  • στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, ληστεία, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφία, ναρκωτικά, όπλα κ.α.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε ευρεία αστυνομική επίχειρηση χθες σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη, τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης, το μεσημέρι. Όπως είπαν συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα πέντε άτομα εκ των οποίων δύο είναι σε φυλακές σε Ελλάδα και Μαυροβούνιο. Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίας εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών σε οικία, όπου βρέθηκαν δύο γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίουκαι 230 πακέτα καπνικών προϊόντων».

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -3- πιστόλια,
  • -1- περίστροφο,
  • πλήθος γεμιστήρων,
  • πλήθος κινητών τηλεφώνων και
  • σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά εννέα κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και 7 πλημμεληματικού βαθμού, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν τους δύο ομογενείς που εμπλέκονται σε δολοφονικές ενέργειες, 39 και 21 ετών, αλλά και σε βάρος του τρίτου συλληφθέντα που φέρεται να συνδέεται με έναν από τους ομογενείς, ο οποίος είναι αντιμέτωπος μόνο για πλημμελήματα.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και άλλες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, οι δύο ομογενείς που φαίνεται να εκτελούσαν «συμβόλαια» είναι οι φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου και της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση ΜουζακίτηΦέρονται επίσης πρωταγωνιστές και σε τρεις απόπειρες δολοφονίας, δύο προσώπων του συγγενικού κύκλου του Σακφτούρου και κατά προσώπου στην Κατερίνη.

Οι κατηγορίες σε βάρος του τρίτου συλληφθέντα αφορά λαθρεμπορία και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν γεμιστήρες καλάσνικοφ. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενους του.

Οι τρεις παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή και μετά από προθεσμία που έλαβαν θα απολογηθούν την Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β΄ Κωνσταντία Δημογλίδου, τα μέλη διεθνούς οργάνωσης που εμπλέκονται σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απόπειρας ανθρωποκτονίας και σε περιπτώσεις εκρήξεων – εμπρησμών και συγκεκριμένα:

-Στην ανθρωποκτονία του Γιάννη Σκαφτούρου και τον τραυματισμό από τους πυροβολισμούς δύο συγγενικών του προσώπων, την 25-04-2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας. Ειδικότερα δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν με χρήση πυροβόλων όπλων στον Σκαφτούρο, τον οποίον τραυμάτισαν θανάσιμα, τραυματίζοντας παράλληλα και δύο συγγενικά του πρόσωπα. Εν συνεχεία διέφυγαν με μηχανή, την οποία εγκατέλειψαν και κατά τη διάρκεια των ερευνών ανευρέθη. Κατά την αυτοψία στο χώρο, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 23 κάλυκες, 1 βολίδα και 4 θραύσματα βολίδας, ενώ στην επιφάνεια της μηχανής βρέθηκαν αποτυπώματα τα οποία ανήκουν σε μέλος της οργάνωσης.

-Στην ανθρωποκτονία των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, την 07-06-2023 στον Κορυδαλλό, τους οποίους είχαν σκοτώσει την ώρα που έμπαιναν σε πάρκινγκ πολυκατοικίας. Από τις έρευνες στο χώρο είχαν βρεθεί 50 κάλυκες και 5 βολίδες. Ένα μήνα αργότερα ανευρέθη στην περιοχή του Ασπροπύργου κλεμμένο όχημα, στην επιφάνεια του οποίου καθώς και σε αντικείμενα που περιείχε βρέθηκαν αποτυπώματα δύο μελών της οργάνωσης. Παράλληλα, εντός του οχήματος βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, η ανάλυση των οποίων ανέδειξε την εμπλοκή ακόμη δύο μελών της οργάνωσης με την υπόθεση.

-Στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ημεδαπού, την 03-07-2023 σε αγροτική περιοχή στο Πλατανόδασος Σβορώνου Πιερίας. Συγκεκριμένα δύο επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν το όχημα που οδηγούσε το θύμα και πυροβόλησαν εναντίον του, με αποτέλεσμα το βαρύ τραυματισμό του. Στη συνέχεια εγκατέλειψαν τη μηχανή και διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε συνεργός τους. Κατά την αυτοψία στο χώρο βρέθηκαν 5 κάλυκες. Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν ο φυσικός αυτουργός της επίθεσης και ο οδηγός του οχήματος που διέφυγαν.

-Στον εμπρησμό οχημάτων σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων την 10-06-2023 στον Ασπρόπυργο, χώροι οι οποίοι ανήκουν σε εταιρείες της οικογένειας του Σκαφτούρου. Ειδικότερα τέσσερα άτομα, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, προσέγγισαν τον υπαίθριο χώρο πρατηρίου υγρών καυσίμων και αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων δύο υπαλλήλους, προκάλεσαν πυρκαγιές και εκρήξεις σε φορτηγά οχήματα.

-Στον εμπρησμό σε βιομηχανική αποθήκη την 16-06-2023, όπου καταστράφηκαν μηχανήματα που σχετίζονται με την παρασκευή καπνικών προϊόντων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στον επίθεση είχαν πάρει μέρος εννέα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και φέροντας βαρύ οπλισμό, εμβόλισαν με όχημα την είσοδο και εισήλθαν σε χώρο βιομηχανικής αποθήκης. Αφού ακινητοποίησαν υπάλληλο, προκάλεσαν πυρκαγιά σε 23 μηχανήματα παρασκευής καπνικών προϊόντων, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με οχήματα, ένα εκ των οποίων ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, αναγκάζοντάς τους να το εγκαταλείψουν. Το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ από τις έρευνες βρέθηκαν αποτυπώματα που ανήκουν σε δύο μέλη της οργάνωσης και ανέκυψαν στοιχεία που συνδέουν ακόμα ένα μέλος με τους εμπρησμούς.

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και η «πυραμίδα» εκτελεστών

Όπως τονίστηκε στην συνέντευξη οι λόγοι πίσω από τις δολοφονίες και τις επιθέσεις που έγιναν φέρεται να είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών γύρω από το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Όπως αναφέρει το σχετικό απόσπασμα της δικογραφίας, «αρχικά, με δεδομένη τη σχέση μεταξύ των δολοφονιών, την πρόκληση εμπρησμών σε μονάδες παραγωγής καπνικών προϊόντων αλλά και τη σχέση του ενός εκ των θυμάτων δολοφονικής επίθεσης και του στενού κύκλου επαφών του με τον χώρο των λαθραίων τσιγάρων, όπως προκύπτει από το ποινικό του παρελθόν, πιθανολογήθηκε ότι η δράση της οργάνωσης των δραστών θιγόταν από την δράση της ομάδας θύματος. Κατόπιν αυτών, διαπιστώθηκε ότι τα θύματα (Σκαφτούρος και Ρουμπέτης) είχαν στοχοποιηθεί από την ίδια εγκληματική ομάδα και εκτιμήθηκε βάσιμα ότι ο αρχικός «στόχος» της εγκληματικής οργάνωσης ήταν ο Σκαφτούρος Ιωάννης.

Όσον αφορά στο θύμα (ηλικίας 47 ετών) από την Πιερία, από την έως τώρα συνολική έρευνα δεν διαπιστώθηκε άμεση σχέση με την οικογένεια Σκαφτούρου, ούτε με τα λαθραία καπνικά προϊόντα. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένη η σχέση του με μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού σύμφωνα με το αρχείο της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. ο βασικός κατηγορούμενος και το θύμα της Πιερίας αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας που ειδικεύονταν σε εκβιασμούς, ληστείες και πιθανόν είχαν σχέση με υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα στο Κίεβο της Ουκρανίας, χωρίς ωστόσο να προκύψουν περαιτέρω επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους».

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι κάποιοι από τους κατηγορουμένους είχαν στενές επαφές με ποινικούς στην Ουκρανία, ενώ τα ίχνη τους εντοπίστηκαν στην Οδησσό, στο Κίεβο αλλά και σε ρωσόφωνη περιοχή της Ουκρανίας που ελέγχεται από τη Ρωσία. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, διαμένει στην Οδησσό της Ουκρανίας και καταζητείται.

Ο επικεφαλής στην Ελλάδα φαίνεται πως είναι ένας 40χρονος από το Ουζμπεκιστάν, με τα αρχικά Σ.Λ. και καταζητείται.

Ο εκτελεστής της οργάνωσης είναι ο 40χρονος Κ.Δ., ο οποίος κατάγεται από την Γεωργία και βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας, καθώς προφυλακίστηκε για πλαστά έγγραφα.

Το αποτύπωμα στην μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στο συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία ανήκει στον 39χρονο Α.Σ., ο οποίος κατάγεται από τη Γεωργία και συνελήφθη στον Ασπρόπυργο.

Άλλο μέλος του κυκλώματος, ο 20χρονος Δ.Δ., συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε εμπρησμούς και βομβιστικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση της υπόθεσης καταλυτική ήταν η συνδρομή ειδικών ερευνητών της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι μέσω των ειδικών μέσων και της τεχνογνωσίας που διαθέτουν, κατάφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης να παρέχουν ασφαλή και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν και αναλύθηκαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανέδειξαν το συσχετισμό μεταξύ των υποθέσεων και κατέδειξαν την ύπαρξη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης και τη δράση των μελών της καθώς και το κίνητρό τους για την τέλεση των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών. Κομβικό ρόλο στο «δέσιμο» της υπόθεσης έπαιξε το κλέμμενο αυτοκίνητο που βρέθηκε στον Ασπρόπυργο όπου υπηρχαν μέσα δύο κινητά, απο την ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι ήταν το επιχειρησιακό όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες των δολοφονιών των Ρουμπέτη και Μουζακίτη για να τους παρακολουθούν. Επιπρόσθετα μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε αποτύπωμα που ταυτοποιήθηκε με αποτύπωμα που είχε βρέθεί στην μηχανή που χρησιμοποιήθηκε για την δολοφονία του Σκαφτούρου.

Αποκαλυπτικός διάλογος για τη δράση των δολοφόνων

Αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον κυνισμό με τον οποίο αντιμετώπιζαν τα θύματά τους είδαν το φως της δημοσιότητας, με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κυκλώματος εκτελεστών για τις εν ψυχρώ δολοφονίες να μαίνονται καταιγιστικές.

Ένας εξ αυτών που κατέγραψαν οι Αρχές μεταξύ ενός εκ των συλληφθέντων για τις δολοφονίες, και συγκεκριμένα ο 21χρονος από την Θεσσαλονίκη με έναν φίλο του. Στον διάλογο υπερηφανεύεται ότι σκοτώνει και ότι πρόσφατα πυροβόλησε μάλιστα κάποιον.

  • 21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω
  • Φίλος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά ε;
  • 21χρονος: Ναι εγώ
  • Φίλος: Και;
  • 21χρονος: Αυτά
  • Φίλος: Πώς αισθάνεσαι;
  • 21χρονος: Πολύ καλά
  • Φίλος: Μπράβο, μπράβο

Οι χάρτες με τα στίγματα των τηλεφώνων των δραστών

Στους παραπάνω χάρτες απεικονίζονται οι παρακολουθήσεις που έκαναν οι εκτελεστές, πριν προχωρήσουν στις δολοφονικές ενέργειες. Είναι τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων από το οχήματα που γίνονταν οι παρακολουθήσεις των θυμάτων.

Πώς φτάσαμε στις συλλήψεις

Για τη δολοφονία του Σκαφτούρου οι αστυνομικοί φέρεται να κατέληξαν στην ταυτοποίηση του ενός εμπλεκόμενου από το δακτυλικό του αποτύπωμα. Είχε εντοπιστεί σε μοτοσικλέτα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν κατά την διαφυγή τους οι εκτελεστές. Για τον δεύτερο που συνελήφθη οι αρχές φέρεται να έφτασαν στα ίχνη του μέσα από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Τα αιματηρά περιστατικά, όπως εκτιμά η αστυνομία εντάσσονται στο πόλεμο της Greek Mafia μεταξύ ανθρώπων της νύχτας με παράνομες δραστηριότητες κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων και προϊόντων καπνού.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται για το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν σχέση με τη δολοφονία του Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο αλλά και με άλλες επιθέσεις που εντάσσονται στον πόλεμο μεταξύ αντίπαλων ομάδων του υποκόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Ομόφυλα ζευγάρια: Τρεις κινήσεις από την Εκκλησία, χωρίς λαοσυνάξεις – Επισπεύδει την Ιεραρχία ο Ιερώνυμος

Καιρός: Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο – Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 13:09