search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Νταβός: Ελιγμός – μέσω χιούμορ – από Μητσοτάκη σε ερώτηση για την πιθανή επανεκλογή Τραμπ

18.01.2024 20:48
mitsotakis davos

Σε αρκετά δύσκολη θέση βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός, αφού κλήθηκε να απαντήσει για την πιθανότητα να επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Στη συζήτηση που είχε με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy» Ravi Agrawal, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε την πιθανότητα να εκλεγεί ξανά ο Τραμπ, ζήτημα που φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους Ευρωπαίους ηγέτες, χωρίς ωστόσο κανείς από αυτούς να τοποθετείται ευθέως.

«Νόμιζα ότι τελείωσε ο χρόνος μας» απάντησε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, δείχνοντας το ρολόι της αίθουσας, με το κοινό να γελάει. 

Στη συνέχεια, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Συνεργάστηκα στενά και με τον πρόεδρο Τραμπ και με τον πρόεδρο Μπάιντεν, και στο τέλος της ημέρας θεωρώ ότι θα ήταν ιδιαίτερα ανάρμοστο για οποιονδήποτε ξένο ηγέτη να παίρνει θέση για αυτό που είναι ουσιαστικά μια δημοκρατική διαδικασία. Εμείς στην Ευρώπη θα συνεργαστούμε με όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός να εκλέξει για επόμενο πρόεδρό του. Στους πολίτες δεν αρέσουν γνώμες ή οι καταστροφολογίες ή υπεραισιόδοξα σενάρια. Μερικές φορές φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Στον κόσμο δεν αρέσει το κήρυγμα ή να τους λένε τι θα κάνουν… Μπορεί όλοι να έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερο να τις κρατάμε για τον εαυτό μας».

«Είστε πιο διπλωματικός από τον (CEO της JP Morgan) Τζέιμι Ντάιμον» σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Η αναφορά Μητσοτάκη στο 30:53

Διαβάστε επίσης:

Αγγελούδης: Στα 20 εκατ. ευρώ το άνοιγμα του δήμου Θεσσαλονίκης – Τι απαντά ο Ζέρβας

Κασσελάκης: Απαξιωμένη η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Καρανίκας για Σπέτσες: Τυχοδιωκτισμοί και φανφάρες οι προτάσεις για συσκέψεις εργασιών σε χωριά κατεστραμμένα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:42