search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:57
MENU CLOSE

Αγγελούδης: Στα 20 εκατ. ευρώ το άνοιγμα του δήμου Θεσσαλονίκης – Τι απαντά ο Ζέρβας

18.01.2024 20:05
aggeloudis4

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, αποκάλυψε ότι υπάρχει άνοιγμα στα ανταποδοτικά τέλη 20 εκατομμύρια ευρώ από την διοίκηση Κ. Ζέρβα.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, «μείωσαν μεν τα δημοτικά τέλη, αλλά δεν προχώρησαν σε άλλες κινήσεις, είτε περιορίζοντας τα έξοδα είτε αυξάνοντας την εισπραξιμότητα των υπηρεσιών.

Στην προσπάθεια τους μάλιστα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξόδων καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού “στράγγιξαν” στην κυριολεξία τους υπόλοιπους κωδικούς και άφησαν άδεια ταμεία για την κοινωνική πολιτική, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, όλους τους υπόλοιπους τομείς ευθύνης του Δήμου».

Και συνέχισε: «Επέδειξαν μια ανεξήγητη αδράνεια, που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά κακοδιαχείρισης, ανεπάρκειας και διαχειριστικής ανικανότητας» συνέχισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με το έλλειμμα εισπραξιμότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 2019 έως το 2023».

Ο Δήμαρχος της πόλης ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να ανοίξει διάλογο με την προηγούμενη Διοίκηση αναφορικά με τη μη ψήφιση Προϋπολογισμού, χαρακτήρισε ως μια «υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί» την κατάσταση στην πόλη στο πεδίο της Καθαριότητας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως πρόκειται να ανεχθεί τη μετατροπή της πόλης σε έναν αχανή σκουπιδότοπο «επειδή κάποιοι αποφασίζουν να αφήσουν στο δρόμο παλαιά έπιπλα ή άλλα προϊόντα ανακαινίσεων. Θα υπάρξουν και θα τηρηθούν οι κανόνες, όποιος ρυπαίνει, όποιος προσβάλει το κοινωνικό σύνολο, θα πληρώνει πρόστιμο» τόνισε.

Τι απαντά ο Ζέρβας

Απαντήσεις σε όσα ειπώθηκαν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για την καθαριότητα και τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης δίνει, μέσω ανακοίνωσης, η δημοτική παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Συμφωνούμε πως η προηγούμενη διοίκηση κρίθηκε από τους πολίτες και πως η νέα διοίκηση δικαιούται πίστωση χρόνου σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Δεν πρόκειται ωστόσο να γίνουμε βουβοί συνεργοί στο προφανές σχέδιο της νέας διοίκησης: να πετάξει στο… πηγάδι της “καμένης γης” τα προεκλογικά μεγάλα λόγια, ενώ παράλληλα θα οικειοποιείται κάθε θετική παρακαταθήκη, όπως έργα και αποφάσεις που ήδη μπαίνουν σε φάση αξιοποίησης και υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ή ακόμα και ολοκληρωμένη δημοπράτηση από την προηγούμενη διοίκηση», τονίζεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα για τα οικονομικά υπογραμμίζεται πως «αντί να μιλά για τα «ανοίγματα» στα ανταποδοτικά τέλη ο δήμαρχος, ας υποστηρίξει ευθέως ότι δεν συμφωνεί με τη στήριξη της κοινωνίας έναντι των -συνεχιζόμενων έως σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας – επιπτώσεων της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης των προηγουμένων ετών μέσω της μείωσης δημοτικών τελών που αποφάσισε και εφάρμοσε η διοίκηση Ζέρβα».

Όσον αφορά την καθαριότητα, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, πως για «την «πολιορκία των σκουπιδιών» που ανέφερε ο νέος δήμαρχος, θα συμφωνήσουμε ότι η πόλη και η απελθούσα διοίκηση τελούσε υπό «πολιορκία» επί μήνες, αλλά θα θυμίσουμε ότι… το πηγάδι της «καμένης γης» είναι ρηχό και μπορεί να κρύβει και εκπλήξεις».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Απαξιωμένη η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Καρανίκας για Σπέτσες: Τυχοδιωκτισμοί και φανφάρες οι προτάσεις για συσκέψεις εργασιών σε χωριά κατεστραμμένα

Νέα Αριστερά: Επίθεση στον Κουτσούμπα για τον γάμο ομοφύλων – «Σαν να ακούς τον Σαμαρά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15