search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 11:46
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά: Επίθεση στον Κουτσούμπα για τον γάμο ομοφύλων – «Σαν να ακούς τον Σαμαρά»

18.01.2024 18:12
nea-aristera-new

Στο στόχαστρο της Νέας Αριστεράς βάζει ο εκπρόσωπός της, Κωστής Καρπόζηλος τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για την άποψη που διατύπωσε στη Βουλή ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών «σημαίνει από χέρι κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας», φτάνοντας στο σημείο μάλιστα, να τον συγκρίνει με τον Αντώνη Σαμαρά ή κάποιον συντηρητικό ιεράρχη.

«Ακούγοντας σήμερα τον κύριο Κουτσούμπα στη Βουλή θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην θέση του τον κύριο Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη», αναφέρει ο εκπρόσωπος της Νέα Αριστεράς και υποστηρίζει πως «το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία».

«Η Νέα Αριστερά έχει σαφή και καθαρή θέση. Τα δικαιώματα είναι καθολικά. Για όλους και για όλες. Για κάθε πολίτη δίχως εξαιρέσεις. Η κοινωνία θα προχωρήσει», καταλήγει ο κ. Καρπόζηλος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαγγελματική κατάρτιση, υποστήριξε ότι ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια οδηγεί σε γονέα 1 και γονέα 2, καθώς και σε ακραία εμπορευματοποίηση της γυναίκας μέσω της παρένθετης κύησης.

«Αυτό σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να διαχωρίσουν τα δύο θέματα για ευνόητους λόγους», είπε και εκτίμησε πως τα δικαιώματα των παιδιών που επικαλούνται οι υπερασπιστές της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης μπορούν να ρυθμιστούν.

«Επικαλείστε τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την ή τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε. Και να καλύψετε κάποια ζητήματα, της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών», είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε την κυβέρνηση ότι φέρει την ευθύνη γιατί προβάλλονται -όπως είπε- σκοταδιστικές απόψεις, από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών, «αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί “κοινωνικής κατασκευής του φύλου” που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίας παιδιών, ευγονικής στην πράξη όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η παρένθετη μητρότητα έχει εξελιχθεί σε μπίζνα δισεκατομμυρίων ευρώ. «Αυτό δεν είναι πρόοδος αλλά βαρβαρότητα και σκοταδισμός», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών «σημαίνει από χέρι κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας»

«Πάρτι» στα social της Άννας – Μισέλ μετά τον διασυρμό από την Oλλανδέζα ευρωβουλευτή (video)

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η κυβέρνηση δεν «τιμωρεί» τους διαφωνούντες – Παραμένει ο Πλεύρης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 11:46