search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Σκρέκας: «Θηρίο η ακρίβεια, δεν σταματάμε εάν δεν αποκλιμακωθούν οι τιμές» – Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

18.01.2024 17:04
SKREKAS-VOULI

Κατόπιν εορτής κι ενώ οι τιμές σε βασικά είδη έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το βρεφικό γάλα λαμβάνει μέτρα η κυβέρνηση μεταθέτοντας μάλιστα, την εφαρμογή τους στις αρχές Μαρτίου. 

Ο Κώστας Σκρέκας αναπτύσσοντας στη Βουλή την υπουργική τροπολογία με τα μέτρα κατά της ακρίβειας ανέφερε ότι οι μειωμένες τιμές θα ισχύσουν από 1ης Μαρτίου, χωρίς ωστόσο, να διευκρινίσει για ποιο λόγο ελήφθη αυτή η απόφαση. 

“Ο πληθωρισμός της απληστίας στη χώρα μας έχει εκτοξευθεί στο 8,1%”, τόνισε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Γιαννούλης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος διερωτήθηκε πόσες ακόμη ρυθμίσεις θα φέρει η κυβέρνηση που δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. “Καλώς τους κι ας άργησαν”, είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο Δημήτρης Μάντζος για να προσθέσει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αποτελεσματικά γι αυτό και η κυβέρνηση φέρνει συνεχώς νέα. 

“Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα χτυπήσετε την ακρίβεια; Έχετε πάρει ξανά τέτοια μέτρα και αυξάνεται ο πληθωρισμός”, ανέφερε κι από την πλευρά του ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι οι τιμές στα τρόφιμα θα αποκλιμακωθούν μετά την εφαρμογή της δέσμης μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι από την ημέρα ανακοίνωσης των μέτρων υπάρχουν μηδενικές ανατιμήσεις προϊόντων. “Οι αδικαιολογήτες ανατιμήσεις θα τερματιστούν, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποκλιμακωθούν οι τιμές”, είπε και χαρακτήρισε την ακρίβεια “τέρας” και “θηρίο”

Σε ότι αφορά μάλιστα, στο ελαιόλαδο είπε ότι οι ανατιμήσεις αφορούν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία όπου εκεί η ανατιμήση φθάνει στο 65%, καθώς έχει μειωθεί δραματικά η παραγωγή ελαιολάδου σε όλο τον πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών «σημαίνει από χέρι κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας»

«Πάρτι» στα social της Άννας – Μισέλ μετά τον διασυρμό από την Oλλανδέζα ευρωβουλευτή (video)

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Η κυβέρνηση δεν «τιμωρεί» τους διαφωνούντες – Παραμένει ο Πλεύρης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:34