search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:31
MENU CLOSE

ΓΕΚ Τέρνα: Επιτυχές το placement, πουλήθηκαν 6 εκατ. μετοχές

19.01.2024 14:58
GEK_TERNA_BUILDING1

Τελικά ξεπέρασε τον αριθμό των 5 εκατομμυρίων μετοχών που είχαν αρχικά ανακοινωθεί, το placement που διέθεσε η ΓΕΚ Τέρνα προσελκύοντας το ισχυρό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών.

Ειδικότερα διατέθηκαν 6 εκατομμύρια μετοχές δηλαδή ποσοστό 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας οι οποίες αποκτήθηκαν με μέση τιμή κτήσης 13,20 ευρώ ήτοι discount 5,70%.

Η τιμή στην οποία έγινε το placement στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί μεγάλη επιτυχία καθώς η εταιρεία εξασφάλισε 79,2 εκατ. ευρώ.

Το placement έγινε στα 13,20, δηλαδή σε τιμή υψηλότερη της μέσης τιμής των τλευταίων 12 μηνών, που ήταν 12,90. Επίσης, η τιμή των 13,20 είναι επί της ουσίας η μέση τιμή στην οποία βρισκόταν η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τόσο κατά το τελευταίο εξάμηνο (περίπου 13,30), όσο και κατά το τελευταίο τρίμηνο (περίπου 13,40).

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις 10 ημέρες πριν το placement, στις 8 Ιανουαρίου η μετοχή είχε κλείσει στα 12,88 ευρώ. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία έχουν αγοραστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμής από τα τρέχοντα. Συγκεκριμένα, το μέσο κόστος κτήσης του συνόλου των ιδίων μετοχών της εταιρείας είναι 7,30 ευρώ ανά μετοχή.

Η ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής της, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει κατά τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 596/2014 και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύουν, την επιτυχή ολοκλήρωση της ιδιωτικής τοποθέτησης σε επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές. Λόγω αυξημένης ζήτησης τελικώς διατέθηκαν 6.000.000 συνολικά κοινές μετοχές έκδοσής της (οι «Μετοχές») σε τιμή € 13,20 ανά Μετοχή, αντί των αρχικά ανακοινωθεισών 5.000.000 Μετοχών.

Η AXIA Ventures Group Ltd ενήργησε ως Διεθνής Συντονιστής της διαδικασίας ιδιωτικής τοποθέτησης. Οι συναλλαγές πακέτου θα εκτελεστούν στις 19.01.2024.

Η ολοκληρωθείσα ιδιωτική τοποθέτηση των 6.000.000 μετοχών της Εταιρείας σε επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές της Εταιρείας, βελτιώνει την ελεύθερη διασπορά των μετοχών, ενώ επίσης παρέχει επιπρόσθετα κεφάλαια που θα ενισχύσουν το επενδυτικό πρόγραμμα της Εταιρείας και θα προσδώσουν περαιτέρω αξία στην Εταιρεία και στους μετόχους της. Παράλληλα, η διασπορά και η μετοχική βάση της Εταιρείας διευρύνεται με τη συμμετοχή περισσότερων θεσμικών επενδυτών, η οποία αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην εμπορευσιμότητα των μετοχών της Εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ blue: Διπλασιασμός των σταθμών φόρτισης το 2023 με περισσότερα από 2.000 σημεία πανελλαδικά

Παγκρήτια Τράπεζα: Νέο κατάστημα στην Τρίπολη, ενδυναμώνει το αποτύπωμά της στην Πελοπόννησο

Ξενοδοχεία: Συνεχίζεται το μπαράζ επενδύσεων σε Αθήνα και Πειραιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15