search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:57
MENU CLOSE

To Ιράν απειλεί με αντίποινα το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό στη Συρία – «Την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο μέρος»

20.01.2024 17:26
syria

Το Ιράν κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο τεσσάρων ιρανών στρατιωτικών αξιωματούχων στη Συρία και το απείλησε με αντίποινα «την κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο μέρος», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ιρανικής διπλωματίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Κανανί, «καταδίκασε απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια του σιωνιστικού καθεστώτος», που αποτελεί «μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξαπλωθεί η αστάθεια και η ανασφάλεια στην περιοχή».

Από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα το Σάββατο το Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, μεταξύ αυτών ο επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών του επίλεκτου σώματος, ανέφερε στο Reuters πηγή ασφαλείας στην περιφερειακή συμμαχία υπέρ της Συρίας.

Στην Τεχεράνη, οι Φρουροί της Επανάστασης κατονόμασαν τέσσερις στρατιωτικούς συμβούλους που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή, χωρίς να αναφέρουν τον βαθμό τους.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν μετέδωσε πως το κτίριο που στοχοθετήθηκε ήταν η κατοικία των ιρανών συμβούλων στη συριακή πρωτεύουσα.

Τι ανέφεραν συριακά κρατικά ΜΜΕ

Συριακά κρατικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για μια ισραηλινή «αεροπορική επίθεση» εναντίον ενός κτιρίου στη συνοικία Μάζεχ της Δαμασκού και μετέδωσαν πως η συριακή αεροπορική άμυνα κατέρριψε αριθμό πυραύλων.

Η πηγή ασφαλείας, που ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων που πρόσκεινται στη συριακή κυβέρνηση και τον μεγαλύτερο σύμμαχό της το Ιράν, ανέφερε πως το πολυώροφο κτίριο χρησιμοποιούταν από Ιρανούς συμβούλους που στηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και ότι αυτό ισοπεδώθηκε από «υψηλής ακρίβειας ισραηλινούς πυραύλους».

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, υπήρξε και πέμπτος νεκρός, ωστόσο δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιώσει την εθνικότητά του. Ο Εσάμ αλ Αμίν, επικεφαλής του νοσοκομείου Al-Mowasat στη Δαμασκό, είπε στο Ρόιτερς ότι το νοσοκομείο του παρέλαβε έναν νεκρό και τρεις τραυματίες, μεταξύ αυτών μία γυναίκα, μετά τη σημερινή επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς έξω από έκθεση στην οποία συμμετέχει το Ισραήλ

Χωρίς σταματημό οι μάχες στη Γάζα – Το Ισραήλ έριξε φυλλάδια αναζητώντας πληροφορίες για τους ομήρους

Πρίγκιπας Χάρι: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά το χειρουργείο της Κέιτ Μίντλετον και την ανακοίνωση για το πρόβλημα υγείας του πατέρα του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:54