search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:45
MENU CLOSE

Μαξίμου: Στον Άκη Σκέρτσο και επισήμως η αρμοδιότητα για τους ΛΟΑΤΚΙ – Ερώτημα για την ισορροπία με Βορίδη

21.01.2024 11:19
AKIS_SKERTSOS_189_new

Με ένα ΦΕΚ που υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό προ ημερών και δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου, μόλις χθες δηλαδή, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει και τυπικά την αρμοδιότητα εκ μέρους της κυβέρνησης για την «υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+».

Ο κ. Σκέρτσος είχε ήδη αναλάβει να «τρέξει» το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και ήταν εκ των υπουργών που ενημέρωσαν την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη.

Η ανάθεση δια ΦΕΚ της συνολικής αρμοδιότητας σημαίνει ότι ο υπουργός Επικρατείας θα παρακολουθεί μονίμως και θα εκπονεί πολιτικές επί του συγκεκριμένου πεδίου. Προφανώς δε, θα είναι και ο εισηγητής στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο θα παρουσιαστεί την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η έκδοση ΦΕΚ στο οποίο επαναλαμβάνονται και οι άλλες αρμοδιότητες του κ. Σκέρτσου, ορισμένες από τις οποίες είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες ή η εκπροσώπηση του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, έδωσαν την εντύπωση ότι ενισχύεται συνολικά ο ρόλος του στο Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα σε βάρος του Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει σε ορισμένα πεδία παραπλήσιο ρόλο.

Ωστόσο δεν υπάρχει τυπικά κάποια ουσιαστική αλλαγή στην ισορροπία μεταξύ των δύο υπουργών, ενώ ούτε από την κυβέρνηση επιβεβαιώνεται μετατόπιση αρμοδιοτήτων από τον κ. Βορίδη στον κ. Σκέρτσο.

Βέβαια, αν και τυπικά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, απομένει να φανεί στην πράξη εάν ο κ. Βορίδης θα εξακολουθήσει να διατηρεί την ισχύ που είχε μέχρι τώρα ή η διαφωνία του επί του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα επιφέρει ουσιαστικά και την πολιτική του αποδυνάμωση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζονται μέχρι το μεσημέρι οι εργασίες των Σπετσών – Το κόνσεπτ Κασσελάκη «μακριά απ’ τις κάμερες» και οι πρώτες αναχωρήσεις

Αυγενάκης: «Κομματικά υποκινούμενη η προσπάθεια για αγροτικές κινητοποιήσεις»

Οπαδική βία: Κατατέθηκε η ΠΝΠ – Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:45