search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:28
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η «σύνοδος» των Σπετσών – Θετικός ο απολογισμός

21.01.2024 10:28
anaxwriseis_spetses

Ολοκληρώνονται οι εργασίες των Σπετσών νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ κάποιοι βουλευτές ήδη αποχωρούν σιγά σιγά, ύστερα από μια διαδικασία που όλα δείχνουν πως αποτιμούν θετικά.

Θεωρούν πως ήταν μια παραγωγική διαδικασία που επέτρεψε στους βουλευτές να έχουν πιο συνολική θεώρηση για το έργο της κοινοβουλευτικής ομάδας, άκουσαν όλοι τις προτάσεις νόμου του κάθε τομέα και μπόρεσαν να κάνουν τις παρατηρήσεις τους ή να θέσουν απορίες, ενώ βοήθησε και τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ τους.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για το περιεχόμενο των πολύωρων συνεδριάσεων του τριημέρου και των προτάσεων νόμων που παρουσιάστηκαν, ενώ ήταν εμφανής η προσπάθεια να δοθεί το μήνυμα ότι επρόκειτο για μια σφικτή συνάντηση εργασίας και όχι εκδρομή όπως προβλήθηκε από τα ΜΜΕ.

Στις Σπέτσες 33 από τους 36 βουλευτές

Στις Σπέτσες και στην εξοχική κατοικία Κασσελάκη έδωσαν το «παρών» και οι 33 βουλευτές από τους 36, με τρεις δικαιολογημένα απόντες, τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Όλγα Γεροβασίλη και τη Μαρίνα Κοντοτόλη (οι δύο τελευταίες για λόγους υγείας). «Απαρτία» υπήρξε από χθες το μεσημέρι και μετά, οπότε είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των αφίξεων με τις Νίνας ΚασιμάτηΑθηνά ΛινούΡένα Δούρου και Έλενα Ακρίτα που δήλωσε ότι έβαλε την κομματική συνοχή πάνω από τις ενστάσεις της.

Χτες το βράδυ πάντως άρχισαν οι πρώτες αναχωρήσεις υπό τον φόβο του εγκλωβισμού στο νησί λόγω επιδεινούμενων καιρικών συνθηκών σήμερα.

Ειδικότερα, από τις Σπέτσες έφυγαν χθες το βράδυ οι δύο Γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο υπερσυντονιστής και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας Παύλος Πολάκης και Γιώργος Τσίπρας αντιστοίχως.

Μακριά απ’ τις κάμερες

Είχε προηγηθεί, αμέσως μετά το τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας, δείπνο στην ταβέρνα το «Νερό της Αγάπης», κοντά στην οικία Κασσελάκη όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη, χωρίς να γίνει αντιληπτός και χωρίς να τον εντοπίσουν οι κάμερες καθ’ όλη της διάρκεια της βραδιάς.

Για την ακρίβεια, φαίνεται πως υπήρξε κάποιου τύπου «προσποίηση» ώστε να παραπλανηθούν οι δημοσιογράφοι. Άλλωστε, ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί το κόνσεπτ «μακριά από τις κάμερες» από το βράδυ της Πέμπτης οπότε έφτασε στο νησί παραπλανώντας τους δημοσιογράφους σε σχέση με το σημείο απόβασή του, κι επιπλέον έχει αποφύγει έκτοτε να εμφανιστεί εκτός του σπιτιού, πολλώ δε μάλλον έχει αποφύγει να προσεγγίσει τους δημοσιογράφους για δηλώσεις.

Το «σεμινάριο» για τα σόσιαλ

Χτες, ανάμεσα στις παρουσιάσεις υπήρξε κι ένα μίνι σεμινάριο για τα social media από την συνεργάτιδα της κοινοβουλευτικής ομάδας Δώρα Τσαμπάζη, καθώς η Κουμουνδούρου δείχνει να στοχεύει σε πιο οργανωμένη και «επαγγελματική» παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δημοσιογράφος, ανέλυσε στους βουλευτές το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα σόσιαλ μήντια για να περάσουν το μήνυμά τους και ποιες παγίδες να αποφεύγουν.

Το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες, και εφόσον το επιτρέψει ο καιρός θα ακολουθήσει η άμεση επιστροφή στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Αυγενάκης: «Κομματικά υποκινούμενη η προσπάθεια για αγροτικές κινητοποιήσεις»

Οπαδική βία: Κατατέθηκε η ΠΝΠ – Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα

Μαρινάκης: «Ακούμε την Εκκλησία αλλά στο τέλος της μέρας πρέπει να είμαστε συνεπείς σε όσα έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09