search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 12:49
MENU CLOSE

Γάμος ομόφυλων: Σκληρό ανακοινωθέν, κήρυγμα και φυλλάδια στη «φαρέτρα» της Εκκλησίας – Κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου

22.01.2024 20:52
iera synodos 987- new

Κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη με αποκλειστικό θέμα τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι 81 Μητροπολίτες που θα βρεθούν στο Συνοδικό Μέγαρο είναι χωρισμένοι σε ομάδες.

Υπάρχει μια ομάδα που ακολουθεί πιο σκληρή γραμμή και κάνει κριτική, ενδεχομένως και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το γεγονός ότι δεν ήταν από την αρχή τόσο αυστηρός και ξεκάθαρος στο συγκεκριμένο θέμα.

Από τους ιεράρχες που έχουν πιο αρνητική θέση στο νομοσχέδιο ξεχωρίζουν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Φθιώτιδος Συμεών, ο Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ο Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο Πατρών Χρυσόστομος, ο Λαρίσης Ιερώνυμος, ο Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο Καρπενησίου Γεώργιος, ο Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, στο ανακοινωθέν που θα βγει θα εκφράζεται η απόλυτη αντίθεση της Εκκλησίας και στον γάμο και στην τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το κείμενο θα εισηγηθεί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής, ο οποίος και θα αναπτύξει τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της εκκλησίας και θα είναι «προσεκτικό» ώστε να μην διχαστεί ο λαός και να μην έρθει σε αντιπαράθεση η Εκκλησία μαζί του. Αναμένεται και μήνυμα προς τους βουλευτές αλλά και επιστολή στους «300» αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Την ίδια ώρα, εν βρασμώ βρίσκονται και οι πιστοί, καθώς κληρικοί λένε πως δέχονται πιέσεις για την στάση που θα κρατήσει η Εκκλησία, ζητώντας πιο αυστηρή και επιθετική στάση

Τέλος, αναμένεται και κήρυγμα την επόμενη Κυριακή, ενώ θα μοιραστούν και φυλλάδια που θα αναγνωσθούν σε όλες τους ναούς.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία: Θα βραβεύσει τον σκύλο – ανιχνευτή και τον εκπαιδευτή του που εντόπισαν τη σορό του Μπάμπη στο Μεσολόγγι

Εκτός ελέγχου ο Αχιλλέας Μπέος: Απείλησε με ξυλοδαρμό δημοτικό σύμβουλο (Video)

Μεσολόγγι: Πυροβολημένος πολλές φορές από κυνηγετικό όπλο στην πλάτη και τα πόδια ο Μπάμπης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 12:46