search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:11
MENU CLOSE

ΕΡΤ: «Αλμυρή» και η φετινή συμμετοχή στη Eurovision

23.01.2024 16:45
MARINA_SATTI
NDP

Σε τέσσερις μήνες η Μαρίνα Σάττι θα παρουσιάσει το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην 68η διοργάνωση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 στο Μάλμε της Σουηδίας. Για να γίνει όμως αυτό η ΕΡΤ, όπως κάθε άλλος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός μέλος της EBU, θα πρέπει να καταβάλει τέλος συμμετοχής.

Το ποσό αυτό, το οποίο εγκρίθηκε προσφάτως από το ΔΣ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, για τη φετινή διοργάνωση ανέρχεται στα 144.414 ευρώ, το οποίο θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ ΑΕ για το οικονομικό έτος 2024. Θα ακολουθήσει και άλλο κονδύλι για τα έξοδα του ταξιδιού της αντιπροσωπείας, το κόστος πληρωμής των παρουσιαστών κ.α. Πέρσι το τέλος συμμετοχής ήταν 184.014 ευρώ, ενώ 130.111 ευρώ έδωσε η ΕΡΤ στη δισκογραφική εταιρεία του Victor Vernicos για να προωθηθεί το τραγούδι.

Οι αμοιβές των δύο παρουσιαστριών, της Μαρίας Κοζάκου και της Τζένης Μελιτά ήταν 14.292 ευρώ και 31.174 ευρώ ήταν η αμοιβή της 10μελούς επιτροπής από την ΕΡΤ που πήγε στο Λίβερπουλ. Στη σούμα η περσινή- αλήστου μνήμης- εκπροσώπηση κόστισε περι τις 580.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

«Famagusta»: «Η ταυτότητα της σειράς  είναι το ηχόχρωμα της» λέει ο συνθέτης Χρίστος Στυλιανού στο topontiki.gr

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η μεγάλη συγκίνηση στον αέρα της εκπομπής – «Έχουμε μια αγάπη από παλιά» (video)

Masterchef: Η κίνηση παίκτη που εξόργισε το Twitter – «Σιχαμένος» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:06