search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 06:27
MENU CLOSE

Κέιτ Μίντλετον: «Σφίγγα» το παλάτι για το χειρουργείο της – Γιατί ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την επέμβαση του Καρόλου

25.01.2024 21:41
Karolos – kate middleton 765- new

Αίσθηση στην κοινή γνώμη στη Βρετανία, αλλά και παγκοσμίως, έχει προκαλέσει η πρακτική του παλατιού να ανακοινώσει με πλήρη διαφάνεια την ιατρική γνωμάτευση του βασιλιά Καρόλου, βάσει της οποίας θα υποβληθεί σε χειρουργείο, αλλά στην εξόχως πιο σοβαρή επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον επέλεξε να παράσχει πληροφορίες με το σταγονόμετρο.

Σύμφωνα με πηγή του παλατιού «ήταν λογικό να είναι πιο ανοιχτοί στο θέμα του Καρόλου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, ο κόσμος θα μπορούσε να σκεφτεί τα χειρότερα». Επιπλέον, ο Κάρολος, ως μονάρχης που θέλει να δίνει το παράδειγμα, επέλεξε να δώσει ένα μήνυμα για τις τακτικές και ολοκληρωμένες εξετάσεις στις οποίες κάθε άνδρας αυτής της ηλικίας πρέπει να υποβάλλεται. Μάλιστα,  λόγω του αξιώματός του, η ανακοίνωση είχε άμεση επιρροή στην κοινή γνώμη: από τη μέρα της ανακοίνωσης παρατηρήθηκε αύξηση κατά 1.000% των αναζητήσεων σχετικά με τον προστάτη στον ιστότοπο της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αντίθετα, για την Κέιτ Μίντλετον επιλέχθηκε η διακριτικότητα για την υγεία της, καθώς η ίδια είχε εκφράσει την «επιθυμία να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα» στην καθημερινότητά της και για χάρη των μικρών της παιδιών, του πρίγκιπα Γεωργίου, 10 ετών, της πριγκίπισσας Σάρλοτ, 8 ετών, και του πρίγκιπα Λούις, 5 ετών, σύμφωνα με το γραφείο της. Εξάλλου, την πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν δεσμεύει το βασιλικό πρωτόκολλο και μπορεί να κρατήσει ιδιωτικές τις ακριβείς πληροφορίες για την υγεία της. Μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό People, ούτε οι πιο στενοί συνεργάτες τα Κέιτ Μίντλετον γνώριζαν για την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

«Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εκτιμά το ενδιαφέρον που θα προκαλέσει αυτή η δήλωση. Ελπίζει ότι το κοινό θα κατανοήσει την επιθυμία της να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερη κανονικότητα για τα παιδιά της- και την επιθυμία της να παραμείνουν ιδιωτικές οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες της», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του παλατιού.

«Όσοι βρίσκονται κοντά στο πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας λένε ότι η οικογενειακή ζωή είναι η προτεραιότητα του ζευγαριού. Οι δημόσιες υποχρεώσεις και τα ταξίδια προγραμματίζονται γύρω από τα τρία τους παιδιά και τις σχολικές τους διακοπές. Η τρέχουσα κατάσταση δεν πρόκειται να ανατρέψει κάτι από τα παραπάνω, συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Προβληματισμός για την κατάσταση της υγείας της

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να διαβεβαιώσει τους Βρετανούς ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον. Ωστόσο στην Βρετανία επικρατεί προβληματισμός για την πραγματική κατάσταση της υγείας της.

Πηγές επιβεβαίωσαν αυτό που ανέφεραν εδώ και μέρες Βρετανοί δημοσιογράφοι. Ανώνυμες πηγές ανέφεραν στο περιοδικό People ότι τα πράγματα για τη πριγκίπισσα «ακούγονται σοβαρά» εξαιτίας των 10 έως 14 ημερών που χρειάζεται να παραμείνει για παρακολούθηση στο νοσοκομείο.

«Ακούγεται σοβαρό με το χρόνο [σ.σ. που παίρνει για να αναρρώσει]. Αλλά είναι σε πολύ καλά χέρια και θα έχει πολλή φροντίδα και υποστήριξη στο σπίτι. Είναι μια νεαρή γυναίκα σε καλή φυσική κατάσταση», δήλωσε στο People μια πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια. Και πρόσθεσε: «Έχω την σιγουριά ότι θα ανακάμψει».

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες δημοσιογράφος που επικαλείται πηγές από τον βασιλικό οίκο της Βρετανίας μετέδωσε ότι κάτι πήγε στραβά μετά το χειρουργείο της Κέιτ Μίντλετον και γι’ αυτό χρειάστηκε να παραμείνει τόσες πολλές μέρες στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Concha Calleja αποκάλυψε ότι υπάρχουν αυξημένες ανησυχίες για την ανάρρωση της Κέιτ Μίντλετον. «Μίλησα με έναν βοηθό του βασιλικού οίκου και με διαβεβαίωσε ότι κάτι πήγε στραβά στην μετεγχειρητική περίοδο. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που γι’ αυτό αποφάσισαν να στείλουν αυτές τις δύο δηλώσεις», είπε η Calleja, που αναφέρθηκε στις επίσημες ανακοινώσεις του Παλατιού για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον.

«Πιστεύω ότι το Παλάτι θα εκδώσει νέο ανακοινωθέν τις επόμενες μέρες που θα εξηγεί καλύτερα τι συμβαίνει. Η επέμβαση ήταν από μόνη της σοβαρή. Διήρκεσε αρκετές ώρες και με συγκεκριμένο κίνδυνο, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο χειρουργικό τραπέζι αλλά στο τη μετεγχειρητική περίοδο», τόνισε η δημοσιογράφος.

Το Παλάτι, όμως, δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση. Επιπλέον δεν διέψευσε τις πληροφορίες της δημοσιογράφου με αποτέλεσμα να εντείνεται η ανησυχία για την υγεία της πριγκίπισσας.

Διαβάστε επίσης:

New York Times: 4 μέλη του Κογκρέσου καθυστερούν τον Μπάιντεν και δεν εγκρίνουν τα τουρκικά F-16 – Τι επιδιώκουν

Η πρώτη φωτογραφία από την ιαπωνική αποστολή στο φεγγάρι και η «απροσδόκητη» ανωμαλία στην προσελήνωση

ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για την πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με άζωτο – Βασανιστήριο, λέει ο ΟΗΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 01:19