search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:24
MENU CLOSE

Μεσολόγγι: Νέα ερωτήματα για τη δολοφονία του Μπάμπη – Το λογισμικό για τα κρυπτονομίσματα και το τετράδιο με τα χρωστούμενα (Video)

25.01.2024 07:51
mesologgi-12

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για την υπόθεση της δολοφονίας του Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολοθούν και κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους προκειμένου να εντοπιστεί η καραμπίνα με την οποία πυροβολήθηκε ο 31χρονος, στο σπίτι του βρέθηκε λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων καθώς και ένα τετράδιο στο οποίο υπήρχαν αναλυτικά τα ονόματα όσων του χρωστούσαν χρήματα καθώς και τα ποσά που του όφειλαν.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας όπου ο Μπάμπης Κούτσικος εντοπίστηκε νεκρός. 

Στην αναζήτηση του φονικού όπλου και του κινητού μπήκε και ο στρατός με ομάδα ναρκαλιευτών και ειδικό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και η σορός θα δοθεί στην οικογένεια.

Σήμερα στο Μεσολόγγι, η μητέρα, οι αδελφές και οι συγχωριανοί του θα συνοδεύσουν τον άτυχο Μπάμπη στην τελευταία του κατοικία.

Οι κρυμμένοι θησαυροί

Εκεί αρχαιοκάπηλοι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί να σκάβουν σε συγκεκριμένα σημεία για να εντοπίζουν αντικείμενα ή αρχαία νομίσματα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν χρυσές λίρες.

Η αστυνομία ερευνά και την πτυχή των κρυμμένων θησαυρών καθώς το θύμα είχε στο σπίτι του αντίστοιχο μηχάνημα ανίχνευσης κρυπτονομισμάτων. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο: η αναζήτηση λογισμικού ανεύρεσης κρυπτονομισμάτων μέσω υπολογιστή.

Υπάρχουν 2-3 λογισμικά στην Ελλάδα. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για πώληση μη υπαρκτών κρυπτονομισμάτων. 

Ο Μπάμπης – σύμφωνα με τον προφυλακισμένο κρεοπώλη – φέρεται να συμμετείχε σε εμπόριο κρυπτονομισμάτων.

Ο κρεοπώλης στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ο 30χρονος τα τελευταία δύο χρόνια αναζητούσε χαμένους θησαυρούς.

Τι υποστήριξε ο κρεοπώλης

Ο 50χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού καθώς απείλησε να αυτοκτονήσει στην απολογία του υποστήριξε πως πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη κρύβεται κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

Επιχείρησε να «κάψει» το οικονομικό κίνητρο, λέγοντας ότι τον είχε ξεπληρώσει. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Μπάμπης ήταν κυνηγός θησαυρών και ότι συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα -τα οποία δεν κατονόμασε- στρέφοντας τις υποψίες σε αυτούς.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο κρεοπώλης, υποστήριξε είχε δανειστεί από τον Μπάμπη 7.500 ευρώ κι ότι επέστρεψε σε πρώτη φάση 6.500 ευρώ και την περίοδο των εορτών τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ.

Τη μοιραία μέρα είπε ότι του ζήτησε ο Μπάμπης να τον πάει στην περιοχή των παλιών ΤΕΙ κι ότι όταν έφτασαν του πρότεινε να κάνουν γύρες κι ότι εκείνος δέχθηκε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Ανακρίτριας ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης του είχε εκμυστηρευτεί ότι ψάχνει για «θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

Παράλληλα αναμένονται οι απαντήσεις από τον έλεγχο του DNA που ελήφθη από τον 50χρονο καθώς θα συγκριθεί με γενετικό υλικό από τα νύχια του άτυχου Μπάμπη.

Ο 50χρονος, πάντως, επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση λέγοντας στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών που τον επισκέφθηκαν χθες στο κελί του ότι «έχω τα χέρια μου καθαρά», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Διαβάστε επίσης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Χαλάνδρι: Τροχαίο με δύο αυτοκίνητα – Eξαφανίστηκε ο ένας οδηγός

Εξαφανίστηκε 14χρονη από τον Πειραιά – Η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 21:21