search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:47
MENU CLOSE

Σαρλ Μισέλ: Αποσύρεται τελικά από την κούρσα των ευρωεκλογών

26.01.2024 20:51
charles mischel

Σε στροφή 180 μοιρών κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ αφού εγκατέλειψε το σχέδιό του να θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του Ιουνίου με το Μεταρρυθμιστικό Κίνημα του Βελγίου και θα παραμείνει στη θέση του.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε μια δραματική οπισθοχώρηση φαίνεται πως οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση αφού η υποψηφιότητά του είχε εγείρει σημαντικές αντιδράσεις.

Η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Μισέλ να κατέβει στις ευρωεκλογές τον Ιούνιο, που θα σήμαινε ότι θα αποχωρούσε από τη θέση του μήνες πριν από το τέλος της θητείας του, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από αξιωματούχους της ΕΕ, Ευρωπαίους διπλωμάτες και το κοινοβούλιο.

Οι αξιωματούχοι εξέλαβαν την αιφνιδιαστική ανακοίνωσή του ως ένα μήνυμα ότι έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πολιτικό του μέλλον παρά στον σημερινό του ρόλο ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η κίνηση του Μισέλ άσκησε επίσης πίεση στους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν έναν συμβιβασμό για τις κορυφαίες θέσεις εργασίας της ΕΕ.

Αν είχε εκλεγεί ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – κάτι που ήταν πολύ πιθανό αν είχε θέσει υποψηφιότητα – ο Μισέλ θα έπρεπε να αναλάβει καθήκοντα στα μέσα Ιουλίου, ανοίγοντας την πόρτα στον ευρωσκεπτικιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν να προεδρεύει προσωρινά στις συναντήσεις των ηγετών της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Βορίδη: Λέει ότι είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός και παραμένει στη θέση του 

ΚΚΕ για εισαγγελική έρευνα στις καταλήψεις: Η κυβέρνηση της ΝΔ καταφεύγει στον αυταρχισμό και στην καταστολή

Ομόφυλα ζευγάρια: Ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο – Τι διεκρινίσεις ζητούν όσοι ενδέχεται να απέχουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:25