search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:46
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για Βορίδη: Λέει ότι είναι αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός και παραμένει στη θέση του 

26.01.2024 20:30
siriza-new

Στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνει ο Μάκης Βορίδης καθώς έθεσε θέμα συνταγματικότητας του νομοσχεδίου για το γάμο ομοφύλων στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε σε δύο αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (2010 και 2017) σημειώνοντας πως είναι στη διακριτική ευχέρεια των κρατών η θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο ενώ εκτίμησε ότι δεν πρόκειται για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ο Υπουργός Επικρατείας καταγγέλλει δημόσια ως αντισυνταγματικό το σχέδιο νόμου που μόλις χθες εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και παραμένει στη θέση του σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Ας καταλήξουν τουλάχιστον πριν φθάσουν στη Βουλή» αναφέρει ο Αναπληρωτής Εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παυσανίας Παπαγεωργίου, σχολιάζοντας τη θέση που πήρε ο κ. Βορίδης.

«Μετά την επιλογή της φυγής δια της αποχής, προέκυψε και μια δεύτερη, alt right εκδοχή.

Τελικά νομοθετούν αντισυνταγματικά όπως ισχυρίζεται ο κ. Βορίδης ή απλώς συνταγματολογούν αντικυβερνητικά όπως λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος;

Συμπερασματικά, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ σοβαρά για να τα διαχειρίζεται μια δεξιά κυβέρνηση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Παπαγεωργίου.

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ για εισαγγελική έρευνα στις καταλήψεις: Η κυβέρνηση της ΝΔ καταφεύγει στον αυταρχισμό και στην καταστολή

Ομόφυλα ζευγάρια: Ενστάσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο – Τι διεκρινίσεις ζητούν όσοι ενδέχεται να απέχουν

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες υπουργών και στελεχών -“γαλάζιων” παιδιών- στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 20:45