search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:44
MENU CLOSE

Τουρισμός για Όλους 2024: Οι ενισχύσεις που προβλέπονται και οι δικαιούχοι – Ανακοινώσεις μέχρι τέλος Ιανουαρίου 

26.01.2024 07:30
xania tourismos – new

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα δωρεάν διακοπών «Tουρισμός για όλους», του υπουργείου Τουρισμού, με τη χορήγηση voucher έως 400 ευρώ.

Το υπουργείο μεν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις αναμένονται έως το τέλος του Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών.

Τουρισμός για Όλους 2024: Εισοδηματικά κριτήρια

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της απόφασης (ετήσιο ατομικό/οικογενειακό εισόδημα).

Για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, που θα τρέξει το 2024, δυνητικοί δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα εισοδηματικά κριτήρια:

Τα εισοδηματικά κριτήρια για όλους προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ορίζονται ως εξής:

  • ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ: 19.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 31.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα),
  • ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ: 20.500 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 32.500 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα),
  • ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ: 22.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 34.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα),
  • ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ: 24.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 36.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα),
  • ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ: 29.000 ευρώ (ατομικό εισόδημα) – 41.000 ευρώ (οικογενειακό εισόδημα).

Σύμφωνα με την απόφαση, μέσω του προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ως εξής:

Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

  • άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022
  • έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.
  • Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

Ποσό ύψους 400 ευρώ

  • ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης. Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Η οικονομική διευκόλυνση για την πραγματοποίηση διακοπών (χειμερινών ή καλοκαιρινών) πιστώνεται στον εκάστοτε δικαιούχο σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

Η άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024, μέχρι δηλαδή την ημερομηνία λήξης του Β’ κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024».

Διαβάστε επίσης:

Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η ΕΚΤ

Ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας LOTIFY (Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων)

ΑΑΔΕ: Το 2024 φέρνει ελέγχους, ψηφιακά εργαλεία εξυπηρέτησης και μοντέλο λειτουργίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:41